.

OPINII: Anarhia americană, birturile din Palatul Victoria și Centrul Vechi

,,Ţara care deschide prima dată birturile, înaintea școlilor, este o țară de inculți”- H. Ștefănescu.

Am stat și am studiat foarte atent evenimentele din America și am văzut cât de ușor se poate ajunge la anarhie. Datorită fusului orar, seară de seară urmăresc evenimentele, dorindu-mi să nu mai aud și să nu mai vad această mârșăvie pe acest pământ. Oamenii se droghează și pleacă să comită acte de violență. Toate aceste lucruri se întâmplă în așa-zisa DEMOCRAȚIE, STAT de DREPT și LUME CIVILIZATĂ. Doresc să am un somn liniștit și o zi fericită, plină de speranță.

M-am trezit azi devreme, ca de obicei, și ca în fiecare dimineață. Să învățăm să iubim diminețile. Să învățăm că totul are un sens. Viața are un sens. Să nu facem din ea rutină. Să învățăm să ne iubim pe noi înșine și apoi să învățăm să îi iubim și pe ceilalți din jurul nostru. La urma urmei, avem o viață a noastră și ea ne are pe noi, înainte să cunoaștem restul lumii cu viețile ei cu tot. Când vom începe să ne iubim diminețile noastre, vom iubi diminețile celorlalți și vom răsări împreună cu soarele. Și vom simți în noi fiecare rază de soare și vom deveni odată cu ea strălucire și lumină. Și vom găsi răspunsuri la întrebări pe care le credeam fără sens și vom începe, în sfârșit, să ne trăim ce avem de trăit, VIAȚA. Și asta nu ca o RUTINĂ, ci ca ceea ce este de fapt, ca un DAR neprețuit. E prea multă tristețe în noi și prea multă singurătate în lumea noastră, de parcă nu mai este loc și de singurătățile altora, sau mai rău, de fericirea și bucuria altora. Dragii mei, oricum am privi lucrurile, viața pe care o regăsim în fiecare dimineață, iar și iar, nu este rutină. Este un răspuns al Universului la vibrațiile gândurilor și respirației sufletului nostru, pe care acesta le primește în fiecare clipire, secundă a lumii noastre interioare. Un zâmbet de iubire de la mine pentru voi. Un alint de suflet pentru suflet, un strop de speranță, o adiere de gând curat și pură frumusețe…

M-am săturat să mă uit la un anume model de țară!

M-am săturat să fim sclavii și cerșetorii Europei! Nu mai trebuie să alegem oamenii care ne conduc după anumite ordine primita din afară.

A M E R I C A, „icoana la care ROMÂNIA s-a închinat și se închină. La vârsta mea, realizez că  istoria familiei, adevărul consemnat de istorie și evenimente, toate confirmă că omenirea cunoaște doar ambalajul și nu conținutul, adevărul despre aceste „icoane”: America, UE, Asia etc. De câteva zile, AMERICA pare ca o „icoană” care, parcă lăcrimează. Demonstrațiile, revolta maselor, ura cultivată cu și fără voie, demască minciuna, care, ”stă cu regele la masă”, iar pe stradă este anarhie. Pare că nu se mai opresc aceste demonstrații,  mulți dintre cei ce sunt în stradă nu știu de ce sunt acolo. ”Afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul”.

Democrația, drepturile omului, libertatea de exprimare

Se interpretează și aplică după placul celor tari. Analizând din tribună, se vede clar lupta ÎMBUIBAȚILOR pentru supremație și globalizare. Soroș, ANTIFA luptă la mai multe capete, unde TRUMP  este piesa de pe tabla de șah, pe care, forțe invizibile o mișcă după interese. Pe zi ce trece, vedem o AMERICĂ altfel de cum o știam noi, una slăbită, care ne dă fiori de cum se comportă. Dacă acolo este ANARHIE, atunci ce este în alte părți ? CORONAVIRUSUL a dat rezultate slabe, s-a demonstrat că toate țările sunt slabe în fața lui Dumnezeu. S-a demonstrat că nu există diferențe mari între ele. Acuzarea CHINEI este un eșec sau un bumerang. Când pe timpul lui Obama s-au plătit zeci de milioane de dolari (37), pentru LABORATORUL unde se investighează acești viruși…

America trebuie să redevină AMERICA. În România, cei care guvernează astăzi umblă din birt în birt, să câștige capital electoral. Dacă așa se câștigă capital electoral, înseamnă că suntem un popor de nimic, stând la BIRTUL VICTORIA cu tăria, țigara, trabucul, ca în cel mai ordinar birt. Și ne mutăm în CENTRUL VECHI, din masă în masă, în număr de șapte, ca să arătăm noi cât de puternici am ieșit de pe urma pandemiei. Cei care guvernează azi țara fac spume la gură, răcnesc disperați, împreună cu un ambasador, că de nu, o fi tot PSD și Dragnea vinovați de ce se întâmplă în Europa și America. Am spus și repet: 10 august nu a fost curat. Scriam atunci că lupta de stradă era tipicul luptelor din țările arabe, când au picat mulți președinți. În loc să felicităm instituțiile statului că și-au făcut datoria, să nu fie anarhie, noi le facem dosare penale. Mă duce gândul la o ROMÂNIE ORFANĂ. O Românie în care se fură mai mult, o Românie care, pe zi ce trece, se degradează. O Românie unde fiecare face ce vrea, vând acum tot ce a mai rămas românesc: CEC, Aeroportul Otopeni, Portul Constanța și multe altele. Mintea Președintelui s-a blocat la P.S.D.  Altceva, noi nu mai vedem nimic; nu vedem că mor oamenii de foame, nu vedem că se apropie „anarhia” de noi, nu vedem hoții care fură, nu vedem nimic. Oare de ce?!

O țară ca ROMÂNIA, ORFANĂ. Se spune că STATUL DE DREPT, în mod obligatoriu, are trei puteri: puterea legislativă, puterea executivă și puterea judecătorească. Democrația secolului 21, zice că MASS MEDIA este a patra putere, în curs de formare și afirmare. Toate cele TREI puteri sunt INDEPENDENTE și funcționează separat una de alta. Eu, ca OM, împreună cu mulți colegi, de toate profesiile, juridice, științifice, sociale etc. de câțiva ani constatăm că cele trei puteri funcționează deficitar, iar cea judecătorească nu mai este independentă. La nivelul secolului 21, avem în Romania următoarele puteri ce funcționează, în ordinea activității ce o simte tot românul și care coordonează totul: anumite Servicii, UE și AMBASADORII unor țări. UE a penetrat justiția, care azi este un INSTRUMENT politic cu drept de viață și moarte, cu pârghii de control formale și comandă unică; puterea legislativă, ce legiferează cu frică și timiditate, puterea executivă, care percutează în funcție de interese. Totul, chiar și deciziile CCR, mass-media apar tot mai puternic ca a patra putere, dar sub controlul unor servicii și a unor factori externi. Puterea judecătorească, jumătate dintre juriștii activi recunosc că nu mai funcționează, toată este controlată. Chiar și hățișul legislativ, care nu mai este înțeles de nimeni, duce la lipsa unui STAT de DREPT. Această constatare dureroasă nu prea este observată de cei care, zilnic apar pe sticlă. Partidele politice se înjură, se acuză pentru a purcede la funcții de VĂTAFI, de șefi de SLUGI, iar IOHANNIS a rămas încremenit și  repetă tot timpul: PSD, PSD, PSD… CORONAVIRUSUL, pentru cei care conduc azi a venit ca o MANĂ CEREASCĂ pentru jefuire și îmbogățire. Traficarea de copii, carne vie, fete  (cazul Caracal) etc. specialitatea unora, cunoaște o dezvoltare fără egal.

Se vând românii, la pachet, ca sardelele!

Prin ordonanțe militare și înțelegeri între guverne, legile sunt doar pentru proști. Sărmani români, plini de boli, nevoi, ură și manipulare înghițite de la STRĂINI, IOHANNIS, PNL etc. Până nu vom pricepe statutul  nostru de SLUGI, IOBAGI la discreția străinilor, este vai de noi și mama noastră. SALVAREA ESTE DEPARTE, cel mai simplu este  ADIO ! Cine spune că România, azi, este UN STAT DE DREPT, este mai mult decât NEBUN, UTOPIC etc.  Oare ne vom trezi vreodată?!

Ajungi să te întrebi ce se întâmplă cu lumea asta. Încotro se îndreaptă? Au înnebunit cu toții sau este începutul unor schimbări majore? Om trai și om vedea.

Știam că noi, aici în Romania, suntem pierduți, suntem vânduți la snop și la bucată, mai avem puțin și ne vindem și aerul pe care îl respirăm. Și așa apa, gazele, petrolul, pământul le-am vândut, de am ajuns slugi la noi în țară, de ne apucăm să reînvățăm vechile cântece de jale ale moșilor noștri. Să ne amintim versurile lui Octavian Goga, pe care, la un moment dat, sperasem să le uitam, să nu mai fie de actualitate:

“Munții noștri aur poartă,/ Noi cerșim din poartă-n poartă”./De-am închide-a țării poartă, /Alții ne-ar cerși la poartă ! /Însă hoții-s chiar din țară/ Trădători la cei de-afară! / Doamne iartă-i! Ești în drept! /Însă du-i hăt în deșert! /Doamne, dă-i la neam unire/ Și dă-i demna cârmuire. /Că-i prea mult blajin și laș /Și supus stă la borfași! //Oh, neam românesc din daci /Nu mai cerși doar pozmaci /Ci ridică-te creștin/ Ca să scapi de cel hain !” (Octavian Goga – Munții noștri)

Al dumneavoastră același Prof. Ioan Romeo Mânzală

Partajează această știre

This Post Has One Comment

  1. Mihai

    “O tara ca Romania ORFANA….”
    Exact ! Trump s-a pozat cu o Biblie in mana la Biserica, “Guvernul Lui” s-a pozat la diverse baute pe la Guvern si aiurea….
    Fiecare cu ideile si “programul’ sau, “dupa facultati”….

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate