.

OPINII: Frica de viitor

Competența în alegerea soluțiilor viabile pentru propriul popor e de domeniul trecutului, în rândul așa-zișilor politicieni de top. Văd numai răutate, ipocri­zie, incompetență, lașitate îndreptată împotriva perso- na­lităților care au expertiză în a gestiona situația socio-economică. Și, totodată văd, fără putință de tăgadă, că-și urmăresc doar propriile interese, milogindu-se la Bruxelles, Strasbourg, în special la Berlin, poate și la Washington.

Chiar și la cel mai mic nivel, dacă îți exerciți atribuțiile competent și cu responsabilitate, fac tot ce e posibil să te elimine, tratându-te cu superioritate și dezgust, pentru că nu le faci pe plac.
Judecătorilor le e frică să pronunțe soluții corecte, bazate pe adevăr și dreptate, prelungesc invocând anumite artificii juridice pentru solu­ționarea dosarelor, chiar și a celor MINORE, soluții de care depinde stabilitatea familială a multora dintre romani.

Încotro ne îndreptăm?
Spre un haos general! Și, haosul aduce instabilitate economică, politică… DOAM­NE FEREȘTE DE ȘI MAI RĂU!
Digitalizarea impusă țărilor mai puțin dezvoltate, subdezvoltate și chiar în statele dezvoltate, parte a NOII ORDINI MONDIALE, este unul din elementele esențiale ale GLOBALIZARII.
Principiul “CONDU ȘI DEZBINĂ” SE APLICĂ CU SUCCES.
Proverbul: “După faptă, și răsplată” se va aplica cât de curând. Pentru că, românul rabdă, rabdă, rabdă, dar până la un punct!
Lucrurile se schimbă cu viteză în jur. Cu sau fără Covid, toată omenirea tră­iește un moment de cotitură istorică. Poate unii l-ați “văzut” deja. Haideți să facem un simplu exercițiu de imaginație.
În câțiva ani, mașinile se vor conduce singure, roboții vor prelua tot mai mult din munca oamenilor. Digitalizarea va simplifica și eficientiza totul, până la a suplini chiar și doctorii sau chirurgii. În casele noastre, roboții inteligenți vor face curățenie (deja o fac) și aparate speciale vor găti la același nivel cu bucătarii din marile restaurante. Magazinele fizice vor dispărea în mare parte (deja se întâmplă cu multe dintre cele mai cunoscute și accesibile oricui). Locul lor va fi luat de lanțuri de logistică, care, folosind drone și inteligența artificială, vor livra totul la ușă. Vi se pare SF? Uitați-va un pic în jur. Deja se întâmplă cu o viteză pe care nu o percepeți. Băncile vor dispărea, vor rămâne câteva bancomate, care vor deservi depunătorii, clienții respectivelor bănci.

Ce vor face oamenii?!
Mulți dintre ei vor rămâne fără locuri de muncă. Deja se reduce timpul de lucru la patru zile, în mai multe tari. Chiar ieri, germanii dezbă­teau săptămâna de lucru de patru zile. Ce vor face oamenii cu timpul câștigat? Nu, nu-l vor petrece pentru a sta mai mult cu familia sau pentru a se dezvolta. Răspunsul e simplu, și se numește digital entertainment. Vă place sau nu, deja stați cu orele hipnotizați în fața ecranelor și nici nu conștientizați. Deja social media, Netflixul, jocurile pe calculator vă ocupă o mare parte din timp. De fapt, vă fură o bună parte din timp. Peste toate acestea, vine cu viteză VR-ul. Copiii voștri vor petrece mare o parte din viață în realitatea virtuală, pierduți în jocuri, în relații virtuale cu persoane ideale sau în reality-showuri interactive, care vor crea dependență.
Pentru a evita o situație în care, sute de milioane de oameni rămași fără locuri de munca, vor pune presiune pe ordinea socială. Deja se vorbește și se și aplică pe toate meridianele venitul minim garantat. Ne-au trebuit câteva sute de ani ca să trecem de la căruță la mașină. Următorul pas este la mașina care se va conduce singură. Peste câțiva ani, vom interconecta inclusiv frigiderul. Apariția 5G va duce deja la o interconectare rapidă față de situația actuală.

Informația înseamnă putere
Fără informație, nu poți să ajungi la standardele esențiale. Citeam că au apărut roboți și lămpi anti-covid în școli.
Lumea evoluează. Într-un cotidian de mare tiraj a apărut o știre cum că, cercetătorii dintr-o țară, vor scoate cât de curând anumite aparate care, pe baza energiilor, vor reseta celulele umane mărind durata de viață cu peste 25 de ani. Dar oare veniturile oamenilor cum vor fi?!
Cred că suficiente, nici să mori, nici să trăiești! Nu ai ocupație, dar stai pe un venit minim, cu mințile pierdute în digital entertainment. Uiți să mai faci copii și mai scade populația… Cam așa arată average citizen în maxim zece ani. Mixul de realitate și realitate virtuală va avea efecte dramatice asupra inteli­genței. Se poate povesti mult despre asta. Deja sunt mulți cu creierele pe jumătate zombificate.
Toate aceste lucruri duc la tâmpirea populației. Distanțarea sociala, refugiul unor mase mari de oameni în digital entertainment împreună cu cele de mai sus, vor duce la scădere economică. Oamenii fără locuri de munca vor consuma mai puțin. De ce să cumperi haine, dacă oricum ieși rar?
Poate nu va dați seama, dar noi cumpărăm mașini, case, haine, bijuterii ca simboluri ale statutului social. O lume imperfectă în care, cine are mașina cea mai scumpă, este văzut ca cel mai deștept sau ca model de succes. În lumea veche, toate acestea aveau valoare dacă erai văzut fizic. Dar ce valoare are un Ferrari, dacă îl turezi în fața teraselor goale? Toate simbolurile statutului social, toate orgoliile și ambițiile se vor muta în lumea virtuală. Deja se întâmplă acest lucru în lumea gamerilor și adolescenților.
Deci dragii mei, urmează un moment istoric, pe care-l vom prinde în cursul vieții noastre, în care vom îngropa economia bazată pe consum, încet și sigur.

Ce va veni în loc?
Nu vreau să vă transmit din doza mea de pesimism. Cert este că lumea se va împărți între creatorii de tehnologie și utilizatorii de tehnologie.
Lumea se va polariza enorm. În această lume, veți fi responsabili de educația copiilor voștri. Pentru că, sistemele educaționale sunt în degringoladă în toată lumea, neputând tine pasul cu tehnologia și adicția pe care o creează copiilor. În această lume, veți fi responsabili direct de viața voastră. Va trebui să alegeți dacă îngroșați rândurile hoardelor de zombie digitali sau dacă faceți altceva. Ceva semnificativ pentru voi și pentru cei din jur, scria o cunoscută perso­nalitate a condeiului, domnul Corneliu Neagu.

De cine și de ce ne este frică?
Trăim cu o spaimă în noi și observăm că mulți cumpără, ca și cum mâine ar fi ultima zi. Se spune ca frica de moarte e cea mai puternică dintre toate. Și totuși, pentru mulți, frica de viață întrece de multă vreme frica moarte. Frica de a fi tu însuți. Frica de a spune ceea ce simți, fără autocenzură. Frica de autodepășire. Frica de a depăși ceea ce gândești. Frica de a spune cuiva drag ție, ,,te iubesc”, fără așteptări. Frica de a te descoperi vulnerabil. Frica de a încerca și a învăța lucruri noi. Frica de a ieși din tiparele învechite, care te sufocă. Frica de a ieși din idolatria către un Dumnezeu închipuit. Frica de a ieși din lenea spirituală, în care te complaci de o viață. Frica de a renunța la relațiile toxice. Frica de a ieși din frică, acum și aici, în această viață, întrece cu mult chiar și frica de moarte. Frica de a nu avea loc de muncă și frica de a nu avea bani…
Sunteți pe roata hamsterului zilnic, într-o goană permanentă după bani, ca expresie a unui statut social într-o lume defectă, în care inventatorul unui medicament câștigă mai puțin ca un cântăreț analfabet. Mare parte din existență alergați după himera urcării unei noi trepte, într-o ierarhie primitivă, specifică unei societăți hedoniste.
Vă las o întrebare aici, la care să meditați dacă doriți. De ce trebuie să trăim în frică? De ce conducătorii noștri, pe care noi îi trimitem pe acele scaune, noi îi plătim, ne execută, fără frică?! De ce nu au frică de Dumnezeu, dacă de noi nu?!

Ce ați face mâine?
Dacă ați avea suficienți bani să trăiți cum vreți. Sau dacă ați fi nemuritori? Ok, faci petreceri, cumperi iahturi, vizitezi lumea…Dar, la un moment, dat te plictisești și de asta. Ce ați face după? Răspunsul spune multe despre tine și despre cine ești, de fapt. Ce fel de om ești după ce ai trecut peste toate orgoliile, ambițiile, dorințele și părerea celor din jur. Și atunci când nu ai, dar și atunci când ai prea mult, frica nu dispare. Robotizarea excesivă duce, în final, la creșterea producției și a lucrului pe stoc.
Dezumanizarea bate la ușă. Oamenii vor fi fără servicii, vor fi câțiva care vor beneficia de pe urma robotizării, dar populația automat trebuie redusă ca număr. Cum alegătorii și-au ales conducătorii de au acum numai repercusiuni? Și tinerii au contribuit la depistarea, studierea și eficientizarea apariției acestor roboți cât mai sofisticați. Mai bine spus, este rău când îți tai singur creanga de sub picioare!
Vă amintiți de celebrele concursuri de robotică? Orice salt înainte are și repercusiuni, de multe ori dezastruoase. Nu există în acest moment alternativă pentru viitorul oamenilor. Alternativa cu roboți există. Dar să nu uităm că, unii din semenii noștri, fac să dispară o parte din populație, folosind orice mijloc. La bază stă calicia, îmbogățirea, hoția și răutatea.
Numai judecata divină ne va mai face bine! Frica de NOI și de EI, tot frică rămâne.

Al dumneavoastră
Prof. Ioan Romeo Mânzală

Partajează această știre

This Post Has 8 Comments

  1. manzala romeo

    Acest aricol a fost preluat de presa norvegiana,suedeza,si germana,inclusiv de cateva saituri!
    Ma bucur ca Accent Media este citit si in alte tari.

    1. Nimen i nu este profet in satul sau.....

      Felicitari Domnule Profesor ! Nordicii sunt mai sistematici in tot ce fac asa incat nu este de mirare ca articolul Dumneavoastra isi gaseste mai degraba audienta acolo decat in Grecia sau pe Coasta de Azur…. Pe de alta parte, sper ca nu lezez pe nimeni daca spun ca as da 100 de comentarii externe pe un comentariu din judetul Hunedoara ! Poate si mai multe, oricate…..

  2. Am ajuns deja in 1984 (Orwell) ! Alta intrebare ?

    Incotro ne indreptam ? Aceasta era intrebarea ? Rapunsul cel mai scurt este dat in titlu…. Mai pe larg, daca ceva prea frumos ca sa fie adevarat nu se va petrece la alegerile care vin, ne indreptam spre anomie si disolutie ca stat. Este, de altfel, Visul de Aur al globalistilor care sunt pe punctul de trumfa in Statele Unite spre satisfactia conducatorilor rusi si chinezi, mult mai bine pregatiti pentru a face fata unei Lumi fara Credinta Crestina si fara Democratie.
    Cat despre Democratia clasica, bazata pe valorile Crestine, pe parlamentarism si partide responsabile, cu doctrine asumate, dispuse sa conceapa si sa se angajeze pentru programe clare, decontabile electoral, who cares ? Ea este oricum pe cale de a fi inlocuita cu un sistem dominat de interese inavuabile si de un control ocult exercitat pe controlorii fluxurilor informationale. Exemplele cele mai evidente fiind Google si retelele de socializare gen Face Book, Twitter, etc. Controlorii acestora stiu deja nu doar ce dorim si ce vom dori sa cumparam ci si ce optiuni culturale, gastronomice, sexuale si…. politice avem. Sa ne gandim doar ca au citit, filtrat si arhivat toata, absolut toata corespondenta noastra…. Asa ca, doar din motive sentimentale si tactice, exercitarea controlului politic se mai face prin intermediul partidelor inscrise la tribunal. Este o etapa revoluta pe cale de a fi depasita prin prevederile noii Constitutii anuntata deja de Dom` Pesedinte. Introducerea votului prin corespondenta, eventual electronic va simplifica in mod necesar mult lucrurile asa ca Doamna Clotilde nu va mai trebui sa-si piarda noptile furand sacii cu voturi la miez de noapte, sub privirile indiscrete ale camerelor de supraveghere care nu stiau Ordinul dat pe unitate….
    Pe scurt: – Les jeux sont faits Messieurs ! Cartile au fost amestecate in asemenea hal incat cine si cat ia, nu mai poate sti decat Google si Bunul Dumnezeu. Si cum Dumnezeu se ocupa de lucruri serioase….. Oricum insa noi suntem relaxati fiindca ne-a spus Domnul Presedinte ce trebuie si ce urmeaza sa se intample indiferent de rezultatul alegerilor ! In fond nu acesta este rolul Presdintelui ? De mediator intre hazardul generat de indisciplina alegatorilor si ceeace trebuie sa se intample cu adevarat !?.
    Stat de Drept sau ce ? Asa ca singurul lucru care nu se leaga este insistenta cu care ne repeta ce va urma. De parca ar vrea sa se convinga pe sine insusi…. Come on, Relax.mein Herr …. ! Am inteles ca pe 7 se “ia lumina” pentru a permite PNL sa guverneze in liniste si Maestrului Catu sa negocieze linistit ipotecarea Romaniei pe urmatorii zeci de ani.
    Singurii care par nervosi sunt USR-istii care s-au prins ca poate vor ramane fara ciolanul cu gandul la care au salivat cateva luni bune, altfel spus ca au furat atata timp degeaba…. Ghinion ! Sincer sa fiu, sunt cateva fete bunute rau acolo….. Poate le ia Dl Orban in haremul lui, acum ca nu va mai fi Prim Ministru poate se dedica unei cariere serioase, in slujba Poporului….
    Pentru cine mai are un dram de humor pervers va fi amuzant sa-i vedem pe PDL-istii din PNL reantalnindu-se la guvernare cu Basistii hard core din PMP-Petrov. Care este, indiscutabil, mai bun de Prim Ministru, inclusiv la bar…. Ca show-ul sa fie complet, n-ar mai lipsi decat s-o vedem pe Elena Udrea instalata Prim Vice Prim Minoistra ! In mod sigur Raluca Turcan, o admiratoare neconditionata a lui Kill Bill i-ar ceda locul…. In fond, exista ierarhii si intre blonde….

  3. P.S.

    Domnule Profesor, ce intrebare este asta ? Cui sa-i fie frica de viitor ? Ca noi, oamenii seriosi, cu credinta in Dom` Presedinte nu avem absolut nici o strabatere ! Doar ne-a spus Dom` Presedinte ce s-a decis asa ca nu mai avem nici o emotie. Nici una ! Orice ar vota prostimea, Dansul pune tot guvern PNL. Klar !? Ordinul se executa, nu se discuta ! Javoll ?
    PNL-istii mai au putin trac, ca hotii cariora le tremura mana in toiul “actiunii” da` fac repetitii si pana la alegeri, le trece…
    Oricum, noi, oamenii seriosi, avem incredere in Dom` Presedinte care se chinuie de ne spune in fiecare seara ca orice-ar fi vom avea guvern PNL si ca Ciuma Rosie va fi eradicata. Probabil cu vaccinul anti-COVID care e pe vine si pe care oamenii Domniei Sale il vor descanta corespunzator inainte de a fi distribuit prostimii care-l va primi ca Anafura. Io salivez de pe acum asa ca va rog sa ma lasati sa-mi priiasca si sa nu mai raspanditi panica ! Nimeni nu se teme de nimic, nici chiar PNL-istii care au doar putin trac. PSD-istii nu-si dau seama ce se petrece, UDMR-istii sunt calmi ca ei sunt destepti si au informatii le la Orban al lor. Basistii cinstiti au incredere in Petrov care a trecut prin atatea….. Doar fraierii de USR-isti se tem ca, poate, vor fi furat degeaba. Ghinion !

  4. manzala romeo

    Vreau sa va spun ca tot ce spuneti aveti dreptate! In primul rand avem un Presedinte care nici Domnia sa nu stie la ce este Presedinte.Ori la PNL.Ori al Romaniei,Ori aghiotantul unei alte Tari. Frica zilei de maine la cum prezinta ei cifrele eronate ,numai de ei stiute am fost pus pe ganduri. Cat privesc impresiile din jud Hunedoara sunt in asentimentul dv.Din pacate citesc altii straini si altii din alte judete decat de la noi .Am colegi care impart ziare,carti scrise de mine ,dar exista un dar ,ei nu citesc nimic,Asa ca mai voalat v-am raspuns in legatura cu cititul in judet cam asemanator cat citesc in Grecia,Monaco sau Rusia ,Intereseaza doar banii,Dar vedem ce va fi pentru luna Ianuarie ,Aici ma leaga o prietenie cu om minunat ,altfel puteam scrii ptr alte judete.Nu am putut scrii despre scandal si alte gainarii.Deci oameni nu citesc ceva serios ei citesc despre scandal.Va imbratisez cu drag.Va astept joi la urmatorul articol care va starni mult interes.

    1. Respect pentru nemtii adevarati !

      Domnule Profesor, pentru mine articolele si mesajele Dumneavoastra sunt balsam…. In ce-l priveste pe Domnul acela cred ca sunteti mult prea ingaduitor. Nici o clipa nu s-a comportat ca fiind al romanilor, macar respectuos cu ei daca de dragoste nu poate fi vorba. Nici neamt nu cred ca este fiidnca un neamt adevarat respecta pe cei de care, intr-un fel sau altul, este legat printr-un contract. Si ce contract ! Constitutia pe care a jurat ca pa Biblie ! Ca exemple la indemana, ii avem pe regii din Dinastia de Hohenzollern-Sigmaringen: Carol I , Ferdinand si Mihai. Nu stiu exact daca chiar au iubit organic poporul roman cum a facut Regina Maria, chiar convertita la Bahai si cu o viata amoroasa mai mult decat interesanta, dar am certitudinea ca au respectat poporul roman in modul cel mai sincer. De fapt, cred ca pentru un neamt adevarat, respectul fata de partener vine din respectul pentru sine insusi. In 2014 am votat imbatandu-ma cu aceasta iluzie dar a devenit repede clar ca ne-am inselat amarnic. Este greseala noastra/ mea asa ca ispasim. Nu aveam dreptul sa ne facem iluzii cu privire la cineva care pretinde ca a castigat din meditatii cat sa-si cumpere macar o casa nu sase !… Acum ne paste o Constitutie de n-o s-o putem duce ! Sa speram si sa veghem ca Romania sa ramana macar intreaga….

    2. Respect pentru nemtii adevarati !

      Domnule Profesor, pentru mine articolele si mesajele Dumneavoastra sunt balsam…. In ce-l priveste pe Domnul acela cred ca sunteti mult prea ingaduitor. Nici o clipa nu s-a comportat ca fiind al romanilor, macar respectuos cu ei daca de dragoste nu poate fi vorba. Nici neamt nu cred ca este fiidnca un neamt adevarat respecta pe cei de care este legat printr-un contract. Si ce contract ! Constitutia pe care a jurat ca pa Biblie ! Ca exemple la indemana, ii avem pe regii din Dinastia de Hohenzollern-Sigmaringen: Carol I, Ferdinand si Mihai. Nu stiu exact daca chiar au iubit organic poporul roman, asa cum a facut Regina Maria, chiar convertita la Bahai si cu o viata amoroasa mai mult decat interesanta, dar am certitudinea ca au respectat poporul roman in modul cel mai sincer posibil. Fiindca pentru un neamt adevarat, respectul fata de partener vine din respectul pentru sine insusi. In 2014 am votat imbatandu-ma cu aceasta iluzie dar a devenit repede clar ca ne-am inselat amarnic. Este greseala noastra/ mea asa ca ispasim. Nu aveam dreptul sa ne facem iluzii cu privire la cineva care pretinde ca a castigat din meditatii cat sa-si cumpere macar o casa nu sase !… Acum ne paste o Constitutie de n-o s-o putem duce ! Sa veghem si sa speram ca Romania sa ramana macar intreaga….

  5. Nu spera si nu ai teama.....Ce e val, ca valul trece....

    Ganduri de 1 Decembrie 2020
    Ce paradox sa auzim cuvantul Unitate molfait / rumegat de cineva care, din 1918 incoace, la mare concurenta cu Carol al II-lea, facut cel mai mult pentru dezbinarea natiunii romane ! In aceasta peroada cand amenintarile la adresa ei sunt mai mari decat oricand in ultima suta de ani si are mai multa nevoie ca oricand de Unitate ! Cand este ademenita cu zaharelul in pantecele unei entitati ce are ca scop programatic distrugerea Natiunilor si instaurarea unui sistem neomarxist, fara credinta in Dumnezeu, in care totul sa fie controlat de o Cabala fara fata si fara nume. Doamne fereste !
    La Multi Ani Natiune Romana de cel mai trist 1 Decembrie din 1918 !

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate