.

OPINII: O ROMÂNIE PIERDUTĂ!

Îmi spunea ,,cineva “că noi, românii, suntem exagerat de tupeiști. Vindem ”gargară” dar și cumpărăm multă ,,gargară”. Cine sunt acei oameni care au mult tupeu? Răspunsul acelui ,,cineva”a venit prompt: oamenii care nu au caracter și cultură, au tupeu! Iar tupeul naște prostie. M-am cutremurat auzind așa ceva, pentru că, la noi, peste 85-90% au tupeu. Atunci, nu trebuie să mă mai întreb de ce suntem aici, ca vai de capul nostru.

La orizont, nu se vede niciun viitor!
Din păcate, totul stă în coadă de pește. Nici Guvernul nu știe la ce uși să mai bată, pentru a împrumuta bani, ca să plătească acest amărât de popor. Pe Câțu nici capul nu-l doare că duce țara de râpă, că și nepoții noștri plătesc aceste datorii, care vor distruge multe generații de acum înainte. Speram ca Președintele Iohannis să realizeze că trebuie alt Guvern, mai responsabil, care să facă ceva bun pentru acest popor. Cu muzicanți deveniți peste noapte miniștri, puși pe scaune din diverse obligații materiale, nu se va întâmpla nimic bun în Romania.
Deja vad că autostrăzile intra în conservare, s-au găsit lilieci, râme, gândaci și alte insecte pe traseul construibil. Cred că suntem de dus la Bălăceanca ! Ministrul Transporturilor vorbea la Brașov cu Vistea ( Președintele Consiliului Județean) să facă o rută ocolitoare pe un drum jude­țean, că autostrada nu este sigur dacă se mai construiește pe ruta Comarnic- Brașov. Ne-am tâmpit de tot, străinii râd de noi când aud asemenea bazaconii. Dar să vedem ,,O Românie Pierdută”. De ce să îmi fie rușine ca sunt român? S-au dat valorile jos și le-au marginalizat și, în loc, au pus nonvalori.

Mai avem calități umane?!
Doamne, cine și când se va regăsi și reface această țară așa cum ai fost cândva? Câte sute de ani vor trece? Stau și privesc la televiziunile din alte țări transmisiuni de la Londra și din alte orașe ale Angliei. Câtă bucurie că au ieșit din Uniunea Europeană! După 47 de ani, Anglia nu mai face parte din UE. Mă întreb, oare dacă era așa de bine cum ne spun politicienii noștri, englezii mai doreau așa ceva? Eu nu cred, de abia de acum încep să înțeleg ,,beneficiile “UE. Dar, cu politicieni ca Daniel Funeriu, care a confundat un simbol al României, Tudor Gheorghe, cu dorința unora de a mânca banane sau de a merge în insule exotice, spune chiar totul despre cum am ajuns, cât de jalnici suntem.
Nu putea lipsi nici Cara­mitru jr. care mai aruncă câteva perle de te întrebi: “mai suntem în România sau pe undeva prin Africa?” Glo­balismul aici duce, manipularea tâmpește lumea. Doar cântecele lui Tudor Gheorghe ne-au mai rămas, pe care le simțim românește, că în rest, avem de toate: droguri, șamanism, prostituție, trafic de persoane și tot ce este mai rău în lume.

Pe noi, acolo la Bruxelles, nu ne apără nimeni!
Aflu că politicienii noștri sunt mai interesați de a vinde, nu de a redresa această țară. Am constatat că sunt doar două-trei voci care mai au curajul s-o facă. Ceilalți, primesc salariul degeaba.
Azi, când privesc ce a mai rămas din Romania, nu-mi vine să cred. Oare unde-au fost ROMÂNII atunci când au pierdut-o? Au fost plecați, adormiți, drogați etc. Unde sunt azi? Știu că vreo patru milioane au luat drumul pribegiei. Ce boală, molimă a dat peste poporul roman, de nu vede cum s-a pierdut o țară, ROMÂNIA ?
Actualii guvernanți, care în ultimi 30 de ani au mai condus ROMÂNIA, de vreo 18 ani promit RAIUL peste Romania. Dar eu, la vârsta mea, am văzut foarte multe și realizez că sunt doar vorbe goale, aruncate pentru a potoli acest popor, pentru care nimeni nu face nimic. Dacă un ministru are treabă cu liftiera, altul are cu fotografierea propriului chip, care se crede ca este și sănătos și frumos, altul confundă spitalul cu biblioteca și marea aberație că, datorită unei grinzi, a fost nevoit să-și mărească vila, ce să mai spunem? Restul, nu există, că lumea nu a auzit de ei, nu comunică, nu știm cine face parte din Guvern.
Îmi pare rău ca nu mai știu pe unde a dispărut haiosul Ionel Dancă. El le știa pe toate, dar era pe afară de subiecte.
AM AUZIT CĂ MUZICANTUL DE LA Alba Iulia, prietenul lui Florin Roman, a circulat cu plăcuțe expirate, se grăbea să rezolve probleme la Ministerul Muncii, acum este ,,Dl Ministru”. Avem în pricopsirea noastră vicepremier, dar fără portofoliu, ce denotă că se plimbă prin Guvern de la un capăt la altul, să-l controleze pe Ludovic Orban. Are experiență de la alt prim-ministru, Stolojan. Cineva spunea ca România este o țară neguvernată. Mărim alocații, dar le dăm peste un an, tăiem pensii speciale prin legi neconstituționale, iar Președintele nu promulgă legea votată de ,,guvernul meu”, celelalte pensii le măresc la Sfântul Așteaptă.

Avem o țară neguvernată!
Unde există minciună, trădare și jaf, iar politica internă și externă are de suferit. O țară în care justițiabilii stau pe scări, ca la taraba din piață, pentru apărarea unor drepturi bănești mari. Dar tot ei sunt cei care nu au niciun fel de răspundere în România, pentru tot ce fac. Iar de multe ori, se execută ei între ei. La 4.000 de justițiabili, cu dosare penale făcute de Kovesi, spune totul despre justiția românească. Atâta timp cât nu va exista răspunderea magistratului, nu vom avea justiție corectă, obiectivă. Ei execută, la ordin, pe toți cei se opun președinției și guvernului. Acum, se pensionează în cete, că nu mai este nimic de ros.
Găștile partidelor politice, fără nicio excepție, au liber la orice, chiar și la jaf, care se poate face legal, numai bani să fie, că de fraieri nu ne interesează. Iar cine ar trebui să ne apere interesele, le apară tot interesele lor, materializându-se în hoție, minciună, ma­nevre manipulatoare și multe alte nenorociri. Ludovic Orban spunea că pe el nu-l interesează hotărârile CCR. Este normal, când nici șeful lui nu s-a grăbit să respecte repede hotărârile Curții și chiar ale justiției. Cum să vină un investitor străin cu asemenea ministru de finanțe, pe care numai când îl privești ți-ai făcut o părere despre el. Dar nu este vina lui, vina aparține celor care l-au ”uns” acolo la minister.
Țara merge într-o direcție fără să știm exact unde, ca un vapor aflat în derivăm, spre naufragiu. Important este că europenii ne doresc din suflet, în special germanii, francezii, olandezii, portughezii, dar și americanii. Acum, în Israel, am văzut că, din tot ce pupa Dragnea, nu era nimeni bun. Acum a venit rândul contestatarilor lui Dragnea să pupe și să se fotografieze cu acei israelieni care, pana mai încoace, nu erau buni de nimic. Așa suntem noi la putere. Alegem tot ce lasă alții și ne plac lucrurile făcute pas cu pas, încet, că unde ajungem, nu ne mai interesează. De ce am ajuns aici?!Este jalnic unde suntem și ce comportament avem. Ce așteptăm? Să vină virusul din China?! Poate așa se mai face ordine în politica româ­nească!

Suntem o țară în care…
Dacă nu aparții partidului de la putere, președinției, guvernului, de INDATĂ ești urmărit, avertizat, chiar arestat, condamnat și, poți să dispari, chiar dacă ești un simplu LIFTIER.
O țară în care tot ce este străin, poate încălca ori ce lege, poate jefui, că nimeni nu-l judecă. Justiția declară răspicat că nu sunt probe, indicii etc. Nu ne trebuie probe, de 20 de ani vedem asemenea probe, zi de zi în spațiul public, chiar să fii analfabet, și tot le vezi.
O țară în care conducătorii aleși de popor nu mai au legitimitate, sunt recunoscuți doar cei numiți de președinte și guvernul lui, chiar dacă se încalcă constituția.
O țară unde traficul de carne vie este dirijat de unii politicieni și structuri de la cel mai înalt nivel, de care nu are nimeni voie să se lege. Degeaba se chinuie instituțiile statului să găsească făptuitorii, toata lumea vorbește, televiziunile sunt pline cu informații, știri despre Caracal. Am rămas surprins când, după șase luni, procurorii vizitează baza de la Deveselu. Ce să mai găsească, ce probe trebuie ridicate? În șase-șapte luni se făcea și ocolul pământului!
O țară în care unii pro­curori, judecători ai sistemului ce au săvârșit multe monstruozități, nedreptăți, abuzuri pentru cei care au dat comanda, sunt scoși din sistem, pe ușa din față și introduși în sistem prin ușa din spate (ex. Portocală, Camelia, Oancea etc.)
O țară în care, chiar a patra putere în stat, MASS MEDIA, este mută, OARBĂ la abuzuri, nedreptate, minciună etc. În schimb, laudă, promovează minciunile președintelui și ale guvernanților, nu toți, dar cei mai mulți.
O țară în care portarul ambasadei americane și ambasadorii occidentali coman- ­dă justiției și guvernului ce trebuie să facă. Iar ei se execută, fără echivoc, ca și cum ei ar conduce această țară, ca și cum s-ar simți datori. Noi nu mai știm să fim inteligenți, nu mai știm ce înseamnă demnitate. Toți au negociat, inclusiv demnitatea. Noi am vândut și nu am negociat nimic. Oamenii care au cultură, cinste de roman și caracter, negociază. Avem romani care nu mai vorbesc limba română corect, dar ne conduc.
România nu mai are niciun cuvânt de spus. Toți râd de noi cu liliecii, gândacii, urșii, care nu există pe traseele autostrăzilor. Câtă mârșăvie, manipulare, prostie. Când dis­trugi o țară din interior, nu poți discuta de solidaritate. Se dorește fabricarea și nu nașterea unui român. S-au ata­cat valorile și au promovat non-valorile. Se fac planuri diabolice, care să ducă aceasta țară spre o țară fără valoare.
Cele câteva anomali sânt doar o parte din cauzele care au contribuit la pierderea ROMANIEI și aici putem pune și PUPĂZA PE COLAC. Toți președinții de după 1989 au stat cu capetele plecate la înaltele porți occidentale. De ce ne place să stăm îngenunchiați, umili, milogi?
Ascultați-l pe Tudor Gheorghe, un român cu adevărat român!
”Oamenii slabi, nu vor alege oameni puternici niciodată”!

Al dumneavoastră același
Prof Ioan Romeo Mânzală

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate