.

OPINII: Vorbim mult, ca să ne auzim singuri, să înțelegem doar noi!

Suntem o țară de pierde-vară, o țară de ”plângăcioși și de hoți”, ne tratăm unul pe altul cu răceală și ne plângem de milă ori de câte ori avem ocazia.  Oare de ce nu mai spune nimeni nimic?

Oare de ce le permitem politicienilor să-și bată joc de noi, în timp ce ei se plimbă în mașinile de lux, își construiesc case grandioase, pe banii noștri, pe relații, pile și alte șmecherii făcute numai între ei și de ei știute. S-a terminat și cu ungurii și cu francezii, sunt lucruri fumate, din ’90 încoace. Nimeni nu mai crede și nu pune ,,botul” la asemenea povești. Este simplu: avem aceeași alianță NATO care ne apăra, avem UE, unde suntem membri și multe alte organisme. Deci, sunt povești de adormit copiii. Vedem, zi de zi la televizor, ce salarii mari au cei care ne conduc și care sunt povestitori, fără să înțelegem nimic din ce spun.

Ce șanse avem în țara aceasta să ducem o viață decenta?

Șansă au doar politicienii actuali, să ne ducă ca oile și să ne trimită sclavi în țările unde ei au promis că vom merge. Pentru că de acolo dăm niște bani statului ca să rotunjească veniturile oamenilor lor. Uitați-vă și la cei cu hoteluri, unde stau cei în carantină, 300-400 lei/zi/om Este o adevărată afacere pentru clica de partid! Chiar nu vedeți că statul ne jecmănește de bani cu fiecare ocazie?! Taxe peste taxe, impozite mărite. Și e, ce ne oferă? Medicamentele gratuite pe cale de dispariție, drumuri pline de gropi, autostrăzi pe care nu sunt în stare să le construiască, promovarea negativă, care reiese din certurile existente în parlament și guvern, o justiție doar după bunul lor plac, iar noi murim cu dreptatea în mână.

Suntem micii lor cobai!

Săracii de noi! Vor să  ne oblige să facem și vaccinare. Un nenorocit de globalist din IT a ajuns doctor în științe medicale! Chiar nu mai știm să ne cerem dreptul și ne complacem în situația aceasta, ne-am tâmpit de tot?! Copiii săraci mor de foame în orfelinate. Cei mici sunt vânduți de nenorociți, iar când ajung mari, devin criminali și pușcăriași. Din cauza cui?! NOI, NOI SUNTEM DE VINĂ ȘI NUMAI NOI, CĂ NU ȘTIM SĂ IEȘIM, SĂ NE SPUNEM CUVÂNTUL. Suntem o țară care a ajuns să producă numai prostituate, pe bandă rulantă, ”diasporeni civilizați”, care acum se lupta cu forțele de ordine. Dar ei sunt buni la alegerile prezidențiale și europarlamentare! În zece ani vom fi o țară de inculți, deoarece nu mai dăm doi bani pe școală și ce se întâmplă cu sistemul romanesc. În țara asta vreți să creșteți copiii?  O țară care schimba guvernele când nu mai plac unuia sau altuia, indiferent de ce au făcut!  Oare de ce nu putem adopta și noi sistemul nemțesc sau cel britanic?! Dacă la ei merge bine, de ce nu ar merge și la noi? Vă spun eu de ce: deoarece NU SE MAI POATE FURA !

Suntem cu toții orbi, nu vedem cum ne este furată țara?!

Uitați-vă cât suferă copiii. Sistemul adopțiilor la noi, practic, nu există. E împotriva celor care vor să adopte, te resping și te tratează ca și pe un gunoi. Oare ei nu realizează ce important este căminul pentru copiii abandonați, dragostea de părinte și buna creștere? Rușine să ne fie, NOUĂ, pentru că tolerăm șmecheriile și prostiile celor care sunt aleși de noi. Oare este o lupta între ,,globaliști” și restul lumii? Avem și noi globaliștii noștri?

Când treci de la ,,#rezist” care era elita unor domni ajunși la putere (acum nu mai sunt finanțați), la ,,niste psd-iști” și apoi la ,,niște sclavi”, după aceea la ,,niște străini”, s-a spus totul. Niciodată nu poți ataca ,,civismul “și ,,competența”, pentru că o dai în prostie. ”Neisprăviții” nu au răspunsuri la probleme, dar scot etichete. Cetățenii calificați, care spun lucrurilor pe nume, sunt ba „penali”, ba „securiști”, ba „informatori”, ba „neromâni  vânduți”, ba ar ține de „guvernări proaste”, ba „vând Ardealul”, într-un cuvânt, sunt psd-iști. Tot ei lasă greaua moștenire. Măi, să fie, oare toți suntem ,, psd-isti”?! Chiar așa? Ori unii au creierele spălate de cei care vor ,,guvern unic ” în lume. PSD a fost terminat de Dragnea, Dăncilă și, foarte mult, de ,,baronii locali”. Unii dintre ei, nu toți. Dar ”cei doi D” au făcut cel mai mult rău acestui partid. Acum este domnul Ciolacu, care numai președinte de partid nu poate fi numit. Partidele nu mai au valori, care să iasă în față. Cu miniștri ca și Câțu, Grinda, Violeta, Raluca și alții, nu putem ajunge acolo unde ne dorim. Oare domnul Flutur nu ar dori și el un post de prim-ministru?! Pentru că el se pricepe la orice?! Și așa omul nu are treabă cu nimeni, dar nici ,,nimeni”, nu are treaba cu el! Anchetatorii de la Suceava au alte preocupări, atunci când aud de acest nume.

Spiritul, bogăția și democrația există acolo unde sunt vii, nu acolo unde avem nedreptăți. Acolo unde nu ai meritrocație, ai bineînțeles, prostie. La noi nu funcționează ,,plurarismul”, societatea civilă. Și de aici, avem ziua și prostiile.

La noi, gafele și exagerările au dispărut!

S-a trecut la prostie! Până când aleșii noștri nu vor spune adevărul și vor folosi negarea pe față, minciuna, infatuarea, până atunci noi, cetățenii care-i alegem suntem vinovați, nu ei! Pe ei îi doare în spate de noi. Noi trăim în continuă minciună și manipulare.

Ministrul Sănătății recunoaște, după două luni, că nu știe câte teste a făcut până acum, nu știe un anume tratament pentru Covid-19, nu știe cum va evolua și cât timp mai stăm în casă. În concluzie, merge ca și noi, într-o continuă derivă. Ludovic Orban promite, de la o zi la alta. Impresia mea este că acolo sunt două tabere, fiecare cu palatul lui, existând și un om în Guvern, care face marcaj om la om, împiedicându-l pe Ludovic Orban să facă ce dorește, iar de aici apar discrepanțele. Singurul câștig al pnl-ului este Rareș Bogdan, care spune lucrurilor pe nume, nu încearcă ,,mascarea”, este foarte aproape de alegători. Oare cât mai stă în partid fără să fie ,,fitilit” pe la spate și dat afară, ori cu un dosărel? Câțu spune una, face alta. El împrumută fără să aibă o direcție. Dezastru în tot ce a spus! Doamna Alexandru joacă cum i se dictează din afară etc. Mă uit cât chin cu aceste pensii, unde este foarte simplu: mărește pensiile cu 40% la cei sub 2500 lei, cu 30% sub 4000 lei, peste 4000 lei cu 10%, iar peste 6000 lei 2-5%. Atunci începi să formezi cât de cât un echilibru și, de ce nu, un capital electoral. La 10-15% nici un pensionar nu va vota PNL, decât tot cam 5% . Ori să se taie din pensii speciale, începând cu politicienii și terminând cu Președintele, partidele (spun cotizația separată a partidelor care primesc bani ”fără număr”,), primarii și alte categorii. Ar trebui ca și ei să cotizeze măcar la Fondul Solidaritatea. Și atunci, mărești pensiile conform legii, când ai bani. Dar dacă tu, Stat, nu faci nimic, numai te împrumuți și te vaeți, cum poți face performanță și să conduci bine o țară?

Statul are grijă doar de personalul lui

Nu vrea să deranjeze pe nimeni, sperând că la alegeri vor fi prezenți toți. Partidele aleg oameni inculți, pe care-i numesc în funcții cheie, ca să-i manevreze ușor. Desigur, ce face un ins, ține de capul lui. Sistemul poate fi, în principiu, altul. Numai că, în România actuală, s-a intrat într-un cerc vicios: inși incapabili se agită și „aleg” un ins depășit de funcție, care, la rândul său, abuzează de Constituție, de instituții și dă funcții neisprăviților, care ”trompetează” cât de „bun guvern” avem, în vreme ce țara nu a realizat decât pierderi! Din nefericire, la această oră, ”prostocrația” a ajuns sistem.

”În joc este oricum mai mult decât „diletantul”, „confuzionarul” și „necivilizatul”, semnalați de presa internațională. Iar la orizont se anunță costuri enorme, pe care le vor plăti nu alții decât cetățenii României”,  punctează filosoful, profesorul fost ministru, Andrei Marga. Vin cu o completare și CEDO, CCR, DNA și alte structuri sunt formate tot din ,,oameni”!  Cred că lumea se va reașeza, iar cei care vor să facă rău țării lor, poporului lor, vor plăti sau  vor pleca la Dumnezeu cu primul OZN, că aici, pe pământ, nu au ce căuta. Cred că acest virus va aduce multă lume cu picioarele pe pământ. Ura nu este pentru romani, ura este pentru alții!!

Trăim vremuri tulburi, trebuie să fim mai atenți pe cine alegem! Nu mai trebuie aleși cei care ne ”vând vrăjeala”, la tonă!

Al dumneavoastră, același

Prof.Ioan Romeo Mânzală

Partajează această știre

This Post Has 2 Comments

  1. Mihai

    Diagnosticul D-lui Profesor este corect dar ar fi o greseala sa fie invinuiti cetatenii fiindca in orice regim – cu atat mai mult in cele democratice – principala responsabilitate revine liderilor politici. In cazul de fata Presedintele si Guvernul sau au generat atata haos, ura, dezamagire si lehamite incat ar fi un pacat sa li se mai reproseze ceva cetatenilor ceva. Si, din pacate, nici vreo alta forta politica parlamentara nu vine cu un proiect fezabil pentru regenerarea natiunii asa ca o resetare majora a scenei politice se impune.
    Inclusiv prin revizuirea Constitutiei care si-a dovedit limitele in multe situatii

  2. Manzala Romeo

    Aveti o buna radiografiere a situatiei; In orice situatie nedorita sunt doua lucruri;cauza si efectul, Veden efectul pe care dv spuneti corect iar cauza suntem noi ca tratam alegerile in functie de nume si chiar daca ei nu fac nimic tot pe ei alegem ,Denota ca nu am ajuns noi la o cultura a democratiei.

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate