.

Opt persoane diagnosticate cu gripă în ultima săptămână

Opt persoane, între care şi un copil de 7 ani, au fost diagnosticate cu gripă în judeţul Hunedoara în ultima săptămână, alte cinci fiind suspecte că ar fi contractat boala, potrivit informaţiilor centralizate de specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara.

Pacienţii la care boala a fost confirmată sunt internaţi în spitalul municipal din Vulcan, în Valea Jiului, şi au vârstele cuprinse între 7 şi 67 de ani. Toate aceste cazuri evoluează bine şi nu prezintă complicaţii.

Alte cinci persoane sunt suspecte de gripă şi sunt internate în spitalul municipal din Hunedoara.

De la începutul anului, în judeţul Hunedoara au fost diagnosticate, în total, 21 de cazuri de gripă, dintre care unul s-a soldat cu decesul unui bolnav de 76 de ani, care suferea şi de alte afecţiuni şi nu fusese vaccinat antigripal.

În judeţul Hunedoara au fost vaccinate gratuit împotriva gripei 31.840 de persoane, cu aproape 5.000 de oameni mai mult faţă de sezonul rece trecut.

DSP Hunedoara a mai primit, la începutul lunii februarie, 695 de doze de vaccin antigripal sezonier, care sunt ridicate de medicii de familie în funcţie de solicitările primite de la pacienţii înscrişi pe liste.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate