.

Ovidiu Moș, candidat PSD la Primăria Deva: Să avem curajul schimbării!

Domnule Ovidiu Moș, peste doar câteva zile se încheie campania electorală. Cum a fost? Cu ce credeți că rămâne cetățeanul după prezentarea ofertei electorale a PSD și nu numai?

  A fost o perioadă solicitantă mai ales că a trebuit să ne adaptăm unei situații cu care nu ne-am mai confruntat în nicio altă campanie electorală. Dincolo de acest aspect însă, am stat de vorbă cu sute de oameni care își doresc o nouă viziune de dezvoltare pentru Municipiul Deva, înțelegând astfel că ritmul de creștere al urbei noastre trebuie să treacă la un alt nivel. Anii care urmează sunt vitali pentru economia zonei și dacă vom avea o administrație fără viziune va trebui să achităm o factură despre care cetățenii vorbesc cu maturitate.

În toată această perioadă s-a confirmat faptul că alegerile locale sunt în primul rând despre oameni și comunități, nu despre calcule politice, procente, alianțe presupuse sau reale. Alegerile sunt despre oameni și e bine ca toți cei implicați în acest scrutin electoral să înțeleagă bine acest aspect și să se prezinte duminică la urne. Orice altă variantă este în mod cert pierzătoare. Numărul mare de candidați despre care s-a tot vorbit în ultimele luni arată că suntem în mijlocul unei comunități profund interesate de modul în care funcționează administrația. Sigur că multe dintre lucrurile expuse în campania electorală de către unii candidați sunt doar niște povești ambalate frumos, sigur că lipsa de experiență administrativă a unora naște lipsa de rigoare dar una peste alta cred că am avut o campanie electorală în care am vorbit despre Deva așa cum nu am mai făcut-o demult. Duminică va fi interesant de văzut în ce măsură cetățenii sprijină proiectele viabile și în ce măsură poveștile. Din punctul meu de vedere cetățenii Devei vor sprijini proiectele de dezvoltare și nu poveștile colaterale. Deva are nevoie de o implicare cât mai largă a cetățenilor în actul decizional și cred că dacă rămânem cu ceva după această campanie electorală, rămânem cu această nevoie a oamenilor și a comunității de a se strânge în jurul unui proiect care să dea Devei poziția pe care o merită în context regional.

 

Domnule Ovidiu Moș, ce așteptări aveți de la locuitorii Municipiului Deva?

Vedeți ne-am obișnuit să vorbim despre așteptări mai mult decât despre datorie, responsabilitate sau efort vizibil într-o direcție clară. Noi avem așteptarea ca cetățenii să meargă la vot, să creadă, să se conformeze, dar modul în care arată administrația locală, incapacitatea de a răspunde rapid la cerințele vremurilor pe care le trăim, lipsa de strategie pe termen mediu și lung este responsabilitatea celor care duminică așteaptă votul cetățenilor. Pe parcursul acestei campanii dar și înainte de aceasta am promovat ideea unui oraș în care principala discuție să nu fie legată exclusiv de steagul politic în numele căruia candidăm ci de modul în care știm să ne strângem în jurul unui proiect de dezvoltare. Am vorbit despre obiective pe termen scurt, mediu și lung ca despre o strategie integrată de dezvoltare care să țină cont de profilul și potențialul acestor locuri dorind să îi asigur pe cetățenii Devei că împreună cu colegii mei vom putea pune în operă tot ceea ce ne-am propus atât în domeniul infrastructurii, turismului sau digitalizării administrației locale. Duminică, ca în fiecare zi, e vorba despre asumarea unei calități de cetățean onest al Devei, despre maturitatea actului de guvernare locală, despre siguranța și creșterea calității vieții comunității prin intermediul unei administrații aproape de fiecare locuitor al Devei.

Domnule Ovidiu Moș, credeți că un simplu scrutin electoral poate să schimbe fundamental lucrurile?

  Nu este sub nicio formă un simplu scrutin electoral, este întâlnirea unei comunități cu actul de decizie asupra parcursului municipiului pentru următoarea perioadă. Oamenii au puterea să schimbe fundamental lucrurile și trebuie să îi motiveze profund această putere. O să vedeți că fundametalul despre care vorbiți este de fapt un act de voință colectivă, dar repet, problemele oamenilor nu sunt spectacol iar rezolvarea acestora necesită o schimbare de viziune din partea administrației. Eu, am vorbit  în toată această perioadă despre Deva și atât.

Eu, candidez pentru ceva și nu împotriva cuiva. Demersul meu este în relație cu oamenii Devei, nu cu adversarii politici. Nu discut și nu am discutat sub nicio formă ce fac sau ce zic ceilalți. Oamenii nu plătesc salariile celor din administrație pentru ca aceștia să își dea cu părerea. Înțelegeți? Sunt prea multe campanii de imagine și prea puține campanii de consistență, prea multe comentarii, prea puține acțiuni în folosul comunității. Trebuie să schimbăm acest mod de a ne prezenta în fața cetățenilor.

Oamenii vor decide și am încredere în modul în care privesc lucrurile în acest moment. Sutele de discuții purtate cu cetățenii au avut puterea să mă convingă de faptul că oamenii așteaptă soluții și nu cosmetizări a unor realități.

După părerea mea, 2020 este anul în care foarte multe comunități din România vor alege dezvoltarea în locul jocului politic și al vorbelor meșteșugite. O să vedeți duminică. Mai e puțin.

 

Vă mulțumesc pentru disponibilitatea de a discuta despre Deva

Și eu, numai bine.

 

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizaţia Judeţeană Hunedoara. Executat de Accent Media SRL. Cod de identificare atribuit de Autoritatea Electorală Permanentă la desemnarea mandatarului financiar:21200019.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate