.

Percheziţii într-un dosar de falsificare de monede, punere în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Iași și procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Răducăneni au efectuat percheziții domiciliare, în cadrul unui dosar penal de falsificare de monede, punere în circulație de valori falsificate și înșelăciune. Un bărbat a fost reținut pentru 24 de ore.

La data de 19 mai 2020, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Răducăneni, au efectuat șapte percheziții, în județul Iași, la domiciliile mai multor persoane, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări pentru falsificare de monede, punere în circulație de valori falsificate și înșelăciune.

Din cercetări a reieșit că, la data de 7/8 februarie 2020, un bărbat de 29 de ani s-ar fi împrietenit cu mai multe persoane, care nu ar fi deținut cunoștințe pentru a efectua o verificare a unei bancnote străine și care nu ar fi avut mijloace tehnice de verificare a bancnotelor cu aparatură specifică la societățile economice la care lucrau.

Astfel, ar fi plasat bancnote din cupiurile de 50 și 100 de euro, despre care ar fi cunoscut că sunt false, sub formă de plată echivalentă în lei, la un curs favorabil societății, la aparatele electronice de jocuri de noroc tip slot machines,

Prejudiciu cauzat prin activitatea infracțională este de 2.000 de euro.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă, iar șase persoane au fost conduse la audieri.

În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul de 29 de ani a fost reținut pentru 24 de ore. Astăzi, 20 mai, acesta urmează să fie prezentat instanței de judecată, cu propuneri legale.

La acțiune au participat și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate