Percheziţii şi reţineri într-un caz de înşelăciune în domeniul transportului de mărfuri

În data de 02.07.2020, poliţiştii Serviciului  de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie au dispus prin ordonanță reținerea unui bărbat în vârstă de 36 de ani, din Baia Mare, județul  Maramureș, pentru o perioada de 24 de ore, începând cu ora 1630.

Bărbatul este cercetat într-un  dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune prevăzută de art. 244 alin.1 și 2 Cod penal.

În fapt, s-a reținut că, în perioada 01.06.2018-07.06.2018, bărbatul, în urma unui anunț postat pe bursa transportatorilor, conținând servicii de transport,  a fost contactat de persoanele vătămate, prin apelarea numărului de telefon indicat în conținutul anunțului, cu intenția de a transporta mărfuri în diferite zone ale țării. Inculpatul, se prezenta la sediul persoanelor vătămate și folosindu-se de nume false ridica marfa care ulterior nu mai ajungea la destinație.  În acest mod a înșelat un număr de patru persoane vătămate – societăți comerciale de pe raza localităților Bărăștii Hațegului, județul Hunedoara, sectorul 4 București, municipiul Ploiești, respectiv comuna Adunații Copăceni, județul Giurgiu, cauzând un prejudiciu total în valoare de aproximativ 200.000 lei.

Bărbatul a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Deva, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Hațeg pentru dispunerea măsurilor legale.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.