.

Percheziţii şi reţineri într-un caz de înşelăciune în domeniul transportului de mărfuri

În data de 02.07.2020, poliţiştii Serviciului  de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie au dispus prin ordonanță reținerea unui bărbat în vârstă de 36 de ani, din Baia Mare, județul  Maramureș, pentru o perioada de 24 de ore, începând cu ora 1630.

Bărbatul este cercetat într-un  dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune prevăzută de art. 244 alin.1 și 2 Cod penal.

În fapt, s-a reținut că, în perioada 01.06.2018-07.06.2018, bărbatul, în urma unui anunț postat pe bursa transportatorilor, conținând servicii de transport,  a fost contactat de persoanele vătămate, prin apelarea numărului de telefon indicat în conținutul anunțului, cu intenția de a transporta mărfuri în diferite zone ale țării. Inculpatul, se prezenta la sediul persoanelor vătămate și folosindu-se de nume false ridica marfa care ulterior nu mai ajungea la destinație.  În acest mod a înșelat un număr de patru persoane vătămate – societăți comerciale de pe raza localităților Bărăștii Hațegului, județul Hunedoara, sectorul 4 București, municipiul Ploiești, respectiv comuna Adunații Copăceni, județul Giurgiu, cauzând un prejudiciu total în valoare de aproximativ 200.000 lei.

Bărbatul a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Deva, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Hațeg pentru dispunerea măsurilor legale.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate