.

Persoana căutată de jandarmii montani şi salvamontişti în masivul Retezat a fost găsită decedată

Femeia în vârstă de 61 ani, din municipiul Lugoj, căutată de trei zile de salvamontişti şi jandarmii montani în munţii Retezat a fost găsită decedată pe malul Lacului Slăvei, în cursul zilei de 14 octombrie 2020.

Femeia plecase în cursul zilei de duminică pe un traseu dificil din munţii Retezat cu plecare din Râuşor – vârful Bucura – lacul Zănoaga – Gura Apelor, însă nu a mai ajuns la locul de întâlnire cu soţul ei, care a alertat echipele de intervenţie în dimineaţa zilei de 12octombrie 2020.

Peste 20 de jandarmi montani au participat, alături de salvamontişti, la acţiunea de căutare a unei femei pe parcursul celor trei zile. În toată această perioadă jandarmii montani şi salvamontiştii au acţionat într-un mediu dificil, cu temperaturi scăzute, vânt puternic şi vizibilitate redusă.

Jandarmii montani vor rămâne în zona în care persoana a fost găsită până la efectuarea cercertării la faţa locului de către organele abilitate.

Jandarmii montani recomandă celor ce pleacă pe munte să țină cont că vreme este schimbătoare, să se echipeze corespunzător, să aleagă un traseu a cărui dificultate să corespundă pregătirii avute și să nu plece singuri pe trasee montane.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate