.

Petroșani: Acţiune cu efective mărite a poliţiştilor rutieri, în vederea reducerii riscului rutier

În data de 22.01.2020, poliţiştii rutieri din cadrul mai multor subunităţi de poliţie din Valea Jiului și cei ai Serviciului Rutier au desfășurat, pe raza municipiului Petroșani, o acțiune vizând depistarea și (eventuala) sancționare a pietonilor aflați în traversarea neregulamentară a străzii.

În doar trei ore, poliţiştii rutieri au aplicat 56 de  sancțiuni contravenționale în baza  O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice,  50 dintre acestea vizând traversarea străzii prin loc nepermis.  Valoarea totală a amenzilor  aplicate în cadrul acțiunii depăşeşte 11.000 de lei.

Acţiunea poliţiştilor a avut drept scop prevenirea accidentelor rutiere grave în care pietonii sunt victime, dat fiind faptul că indisciplina pietonilor constituie, după viteză, a doua cauză generatoare de evenimente rutiere grave, la nivelul judeţului Hunedoara.

În cursul anului 2019, din cauza nerespectării regulilor de circulație de către pietoni, au avut loc  38 de accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 11 persoane şi rănirea gravă a altor  28.

Anul trecut, din cele peste 1.700 de acţiuni organizate de poliţiştii rutieri, 159 au urmărit prevenirea nerespectării de circulație de către pietoni. Aceste acţiuni au condus la aplicarea a peste 1.600  de sancțiuni contravenţionale unor pietoni care nu au respectat regulilor de circulație.

Acţiuni asemănătoare vor avea loc, în perioada următoare, şi în alte localităţi din judeţ.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate