Precizări ale oficialilor CJ legate de reabilitarea unor drumuri din zona Petroşani

În legătură cu afirmațiile făcute în spațiul public, dar și urmare a solicitărilor scrise ale domnului Tiberiu Iacob Ridzi, primar al municipiului Petroșani, Biroul de Presă al Consiliului Județean Hunedoara face următoarele precizări:

  1. Prin Hotărârea Consiliului Județean Hunedoara nr. 254/31.10.2019, pe sectorul Cabana Rusu – Masiv Parâng, km 6+600 – km 12+600 al Drumului Județean 709F, circulația rutieră este închisă temporar pe perioada iernii 2019-2020, respectiv de la data de 15.11.2019 până la data de 31.03.2020.
  2. Informația a fost adusă la cunoștința publicului prin: mass-media, rețele de socializare, site-ul propriu și amplasarea de indicatoare rutiere.
  3. Responsabilitatea respectării reglementărilor în domeniul rutier, precum și a asigurării integrității indicatoarelor amplasate pe domeniul public, revine instituțiilor și autorităților statului abilitate în acest sens.

Referitor la solicitarea Primăriei Municipiului Petroșani care vizează reabilitarea unor străzi de pe raza localității, facem precizarea că administrația județeană poate finanța doar lucrări la drumuri județene sau aflate în administrarea Consiliului Județean Hunedoara.

În condițiile în care bugetul județului Hunedoara pentru anul 2020 este mai mic cu 120 de milioane de lei față de cel din 2019 și chiar dacă CJ Hunedoara și-a mai exprimat disponibilitatea de a rezolva problemele identificate pe căile de acces amintite, reafirmăm disponibilitatea de a găsi soluția legală pentru a putea susține financiar lucrările necesare, în limita bugetului disponibil.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.