.

Preşedintele Iohannis le cere managerilor de spitale să asigure protejarea medicilor

Testarea personalului medical trebuie să constituie o prioritate absolută!

Preşedintele Klaus Iohannis le-a solicitat, marţi, managerilor de spitale să asigure în timp real toate condiţiile pentru garantarea serviciilor medicale către pacienţi, cu protejarea personalului medical.

“Stimaţi manageri de spitale, ştiu că vă confruntaţi cu probleme reale în contextul acestei situaţii epidemiologice, iar presiunea pe sistemul sanitar este foarte mare, suntem conştienţi. Cu atât mai mult, în acest context, trebuie să vă canalizaţi toate eforturile pentru asigurarea în timp real a tuturor condiţiilor pentru garantarea serviciilor medicale către pacienţi, atenţie, cu protejarea în egală măsură a personalului medical”, a declarat Klaus Iohannis la începutul videoconferinţei cu managerii de spitale, cu premierul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Victor Costache, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, şi cu ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode.

Președintele a cerut protejarea medicilor şi a personalului medical: “Faceţi tot ce este necesar pentru a le asigura echipamentele.”

Iohannis a arătat că testarea personalului medical trebuie să constituie o prioritate absolută.

“Vă spun că sub nicio formă nu trebuie să mai avem situaţii revoltătoare precum cea de la Spitalul Judeţean Suceava sau de la Spitalul Gerota sau, mai nou, Spitalul Sf. Ioan din Bucureşti”, a spus Iohannis.

Șeful statului a cerut şi dotarea de urgenţă cu echipamente de protecţie şi dezinfectanţi necesari: achiziţia unui număr corespunzător de măşti de protecţie, combinezoane, mănuşi, echipamente medicale şi substanţe dezinfectante./www.stiri.tvr.ro

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate