.

Primăria Deva susține performanța!

Primăria Municipiului Deva a plătit, miercuri, 9 septembrie 2020, Liceului cu Program Sportiv ”Cetate” Deva, suma de 50.000 de lei – prima tranșă din valoarea Contractului nr. 48051/02.07.2020 privind finanțarea proiectului ”Promovarea atletismului de performanță”, încheiat între municipalitate și L.P.S. ”Cetate”, potrivit prevederilor Legii educației fizice și sportului, Ordinului Ministrului Tineretului și Sportului privind finanțarea din fonduri publice a proiectelor și programelor sportive și Hotărârii Consiliului Local Deva nr. 597/2020.

Suma de 50.000 de lei a fost alocată la solicitarea conducerii Liceului cu Program Sportiv ”Cetate” Deva.

Contractul privind finanțarea performanței în atletism are o valoare totală de 250.000 de lei și este valabil până la sfârșitul anului 2020. Suma este acordată de la bugetul local și a fost aprobată prin Hotărârea Consiliului Local Deva nr. 217/2020.

Potrivit dispozițiilor contractului, finanțarea va susține activitatea sportivă a multiplei campioane naționale Florentina Marincu-Iușco și a antrenorului acesteia, Nicolae Alexe. Concret: participarea la competiții oficiale, achiziționarea de echipament sportiv, medicamente, servicii medicale și premieri acordate conform Hotărârii Guvernului nr. 1447/2007 privind aprobarea Normelor financiare pentru activitatea sportivă, actualizată.

Florentina Marincu-Iușco va reprezenta România la Campionatele Balcanice de Atletism pentru seniori, care vor avea loc în perioada 19-20 septembrie 2020, la Cluj-Napoca.

Sportiva legitimată la L.P.S. ”Cetate” Deva s-a întors cu două medalii de aur de la Campionatul Național de seniori și tineret în aer liber, care s-a desfășurat, weekend-ul trecut, pe Arena ”Transilvania” din Cluj-Napoca.

Felicitări, Florentina, ție și întregii delegații hunedorene!

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate