.

Primarul comunei Bistra din Munții Apuseni a fost reales în funcție

Traian Gligor, fostul primar dar și viitorul primar al comunei Bistra a câștigat încă un mandat.

Este pentru a cincea oară când locuitorii comunei Bistra îi acordă votul, încrederea și susținerea lor lui Traian Gligor.

El a câștigat detașat alegerile locale din 27 septembrie 2020, cu aproape 80 %.

Edilul este pregătit să continue proiectele începute și să atragă bani europeni și guvernamentali pentru alte investiții de care comuna are nevoie.

,,Votul pe care mi l-au acordat locuitorii comunei Bistra mă onorează și mă obligă totodată. Voi continua să muncesc pentru binele comunității noastre. Împreună cu localnicii, cu echipa din Primărie, cu consilierii locali vom construi mai departe o comună de care să fim mândri. Ușa mea va fi mereu deschisă cetățenilor noștri, investitorilor și tuturor celor care doresc să pună umărul pentru un viitor bun și frumos al comunității noastre”, afirmă primarul Traian Gligor.

Noul Consiliu Local al comunei Bistra va fi format din 10 consilieri PNL, 2 consilieri PSD și un consilier de la PRO România.

În cei 16 ani de când administrează comuna, Traian Gligor a atras investiții de aproape 12 milioane de euro, bani europeni și guvernamentali.

Au fost asfaltate integral toate străzile care pleacă din Drumul Naţional, a fost construit podul rutier peste râul Arieş la Lunca Largă, s-au reabilitat, modernizat și dotat  şcolile și grădinițele, au fost amenajate spaţii recreative pentru tinerii din comună (sală de sport, teren de fotbal cu gazon sintetic şi nocturnă, părculeţ de joacă pentru copii). Iluminatul public a fost modernizat și extins.

Pe lista investițiilor s-au aflat și accesibilizarea fondului forestier, reabilitarea drumurilor sătești, reabilitarea și modernizarea drumurilor comunale DC 145 și DC 212; colectarea selectivă a deșeurilor  un proiect în parteneriat cu Baia de Arieș și alte 4 comune limitrofe, achiziționarea de utilaje necesare executării lucrărilor în regie proprie, serviciul socio-medical de îngriijire la domiciliu a persoanelor vârstnice, asigurarea unui serviciu voluntar modern prin introducerea de noi instrumente și mecanisme de gestionare a situațiilor de urgență, proiectare și execuție branșamente și canalizare străzi, branșamente stradale la rețeaua principală de canalizare, tribună teren de sport, reparații străzi, drumuri comunale și sătești, branșamente alimentare cu apă, modernizarea centrului comunei (trotuare, parcări, refugii) care va continua, extindere alimentare cu apă în satele Crețești și Lunca Largă, cămin cultural, centru de zi pentru copii, reabilitare, înfiinţarea Centrului Cultural în cadrul căruia s-a activat Corul Mixt și Ansamblul de dansuri din Bistra, s-a înființat Clubul Sportiv Comunal cu ramurile fotbal, karate și zumba, obiceiul de Paşti “Prăgşorul” a fost înscris la OSIM pentru a fi protejat ca marcă, iar primăria şi consiliul local finanţează o parte din acest obicei, staţie de epurare a apei, demararea și realizarea cadastrului general (întabularea gratuită a proprietăţilor în comuna Bistra) care continuă, actualizarea Planului Urbanistic General (PUG)  dar și alte obiective de investiții.

Cea mai mare investiție din comuna Bistra este modernizarea DC 97 Bistra-Poiană care se apropie de final. Peste 2000 de localnici folosesc acest drum dar şi elevii care învață la şcolile din satele Ciuldeşti şi Durăşti. DC 97 Bistra-Poiană asigură şi accesul turiştilor la siturile Natura 2000 din Masivul Muntele Mare, punând în valoare potenţialul turistic al  zonei.

Primarul Traian Gligor are și sprijinul Președintelui Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel.

,,Le mulțumesc localnicilor care m-au votat, le mulțumesc colegilor care m-au sprijinit, domnului Ion Dumitrel, deputatului Florin Roman și tuturor celor care au au avut încredere în experineța mea din domeniul administrației publice locale dar și în mine ca om.

Vom continua împreună și vom reuși împreună să construim o comună de care să fim mândri” – Traian Gligor, primarul comunei Bistra.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate