.

Primarul Devei, victimă a unei dezinformări legată de câinii comunitari

O postare pe Facebook în care sunt prezentate fotografii luate de pe un site străin a creat un adevărat uragan în rândurile iubitorilor de animale.

Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, a declarat miercuri că este victima unui fake-news, după ce mai multe imagini în care se prezintă câini comunitari într-o stare de sănătate jalnică, au fost promovate pe Facebook de către două femei implicate în activitatea de protecţie a animalelor.

Fotografiile sugerează că animalele ar trăi în condiţii foarte grele în adăpostul primăriei din Deva, primarul contrazicând postările apărute în spaţiul virtual. El a menţionat că adăpostul a fost închis în urmă cu şapte luni, o dată cu încetarea activităţii Serviciului judeţean pentru animalele fără stăpân.

„Sunt revoltat (de acele postări, n.r.) pentru că sunt intoxicări, manipulări şi minciuni ordinare. Vă mărturisesc că în cei doi ani de administraţie locală nu am putut să-mi imaginez că cineva poate să meargă atât de departe. Sunt nişte imagini foarte dure preluate de pe un site german. Imaginile sunt dureroase – atrocităţi, dar acel site german nu menţiona în ce localitate din România şi la ce adăpost au fost făcute acele atrocităţi. Am fost acuzat direct că sunt responsabil de acele atrocităţi care s-ar fi petrecut în adăpostul de la Sântuhalm. Dacă în Deva nu este niciun câine, pozele nu puteau fi făcute aici. Am sunat şi alţi primari şi am întrebat dacă au avut un astfel de caz. Mi-au răspuns că din cele opt adăposturi nu au avut aşa ceva”, a spus primarul Florin Oancea.

Ameninţări la adresa familiei

El a menţionat că postările de pe Facebook au creat o stare de emoţie negativă puternică în rândurile iubitorilor de animale, care s-au regăsit în comentarii extrem de dure la adresa sa şi a familiei sale.

„A început o avalanşă de comentarii în care mă făceau criminal, să păţesc eu şi familia mea ceea au păţit câinii din imagini, om fără suflet, că nu mă preocupă nimic nici pentru semeni, nici pentru animale. Lucruri total false. Eu sunt un iubitor de animale. Am acasă trei câini, iubesc animalele”, a completat Oancea.

Primarul a mai spus că va depune plângere penală împotriva celor două femei care au iniţiat şi distribuit postarea cu fotografiile false din adăpostul Deva, fiind decis să le dea în judecată.

Numărul câinilor vagabonzi a crescut

Pe de altă parte, edilul şef a arătat că a primit peste 300 de sesizări din partea locuitorilor municipiului Deva, referitoare la creşterea numărului de câini de pe străzi, însă edilul local a menţionat că animalele ar fi fost aduse din alte localităţi şi abandonate noaptea în oraş.

Oancea a arătat că administraţia locală va lua măsurile necesare pentru ca oamenii să se poată deplasa, în siguranţă, pe străzi, iar câinii vagabonzi să fie prinşi şi duşi într-un adăpost care îndeplineşte condiţiile legale impuse în Uniunea Europeană. În acest sens, primarul a arătat că autoritatea locală a prins suma de 350.000 de lei în bugetul pe acest pentru a fi utilizată în cadrul unui serviciu propriu de ecarisaj sau într-o formă de asociere cu alte primării din judeţ.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate