.

Primarul din Bucureşci: „Ne zbatem pentru proiectul de extindere a reţelelor de gaze

Chiar dacă Bucureşciul este o comună mică, problemele locuitorilor sunt identice cu cele ale altor comunităţi. Situată într-o zonă de munte, comuna se confruntă cu nevoia unui buget care nu poate asigura toate finanţările pe care şi le-ar dori administraţia pentru comunitatea locală.

Aşa că, la fel ca în cazul altor comune din judeţul Hunedoara, Primăria Bucureşci caută soluţii pentru dezvoltarea unor proiecte de dezvoltare locală cu finanţări nerambursabile. „Proiectul de introducere a reţelelor de gaz metan este unul foarte important pentru oamenii din comuna noastră. Am aflat despre condiţiile de eligibilitate şi este necesar să ne asociem, şi noi, cu una dintre structurile care s-au creat în judeţ. Voi face demersurile necesare în acest sens pentru a putea să beneficiem, şi noi, de finanţare nerambursabilă în vederea introducerii gazului metan. Sper să fim eligibili pentru că este mare nevoie de o reţea de gaz metan”, a declarat primarul comunei Bucureşci, Mircea Ghilean.

Edilul local a estimat că numărul beneficiarilor va depinde de condiţiile impuse de finanţator, însă cel puţin 150 de fumuri din centrul de comună ar putea fi beneficiari ai proiectului.

Dincolo de acest proiect de anvergură, administraţia locală se pregăteşte pentru iarna care vine. Stocurile de materiale antiderapante au fost asigurate, utilajele de intervenţie au fost verificate şi s-au stabilit priorităţile de lucru.

În plus, administraţia locală se implică şi în măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19, pentru familiile sărace fiind pregătite măşti de protecţie ce vor fi distribuite gratuit, în conformitate cu normele sanitare şi legale.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate