.

Problema animalelor fără stăpân, în atenţia autorităţilor

După desfiinţarea Serviciului Judeţean pentru Ocrotirea Animalelor fără Stăpân, din motive care ţin de Consiliul Judeţean Hunedoara, câinii s-au înmulţit necontrolat în toate localităţile judeţului.

Problema câinilor fără stăpân din Deva va fi rezolvată în cursul lunii februarie, ne asigură administraţia locală. Acum, Primăria Deva a luat decizia de înfiinţare a unei asociații proprii având ca obiect de activitate capturarea câinilor fără stăpân, asociație la care pot adera ulterior şi alte primării din judeţ care doresc acest lucru.

“Asociația va începe să funcţioneze din luna februarie. Animalele vor fi capturate, sterilizate, tratate în adăpostul existent la Sântuhalm, proprietatea UAT Deva, în conformitate cu normele europene”, a informat Primăria Deva.

Serviciu de ecarisaj şi la alte primării

Problemele legate de prezenţa câinilor vagabonzi pe străzi au reînceput să apară din toamna anului trecut. Atunci, Consiliul Judeţean Hunedoara a fost nevoit să se retragă din Serviciul Judeţean pentru Ocrotirea Animalelor Fără Stăpân, o asociaţie de dezvoltare intercomunitară înfiinţată în urma asocierii Judeţului Hunedoara prin Consiliul Judeţean Hunedoara cu localităţile din judeţ. Curtea de Conturi a apreciat că bugetul judeţului nu poate finanţa activitatea acestei asociaţii şi, prin urmare, era nevoie de majorarea cotizaţiilor celorlalţi membri.

Că nu s-a ajuns la o înţelegere a demonstrat-o situaţia parcursă în timp şi faptul că tot mai multe primării au anunţat că îşi vor înfiinţa singure propriul serviciu de ecarisaj. Este cazul Primăriei din Hunedoara, dar şi al celor din Valea Jiului.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate