.

Prognoza METEO lunară: Câteva zile cu ploi și ninsori la final de ianuarie

Administrația Națională de Meteorologie a prezentat prognoza de vreme pentru următoarele patru săptămâni, până în 17 februarie. În următoarea perioadă, temperaturile vor fi ușor mai mari față de normalul sezonului. Precipitațiile vor fi puține săptămâna aceasta.

Temperaturile maxime vor urca până la valori de 7 grade Celsius, la sfârșitul lunii ianuarie. Sunt posibile fenomene de ploaie înghețată în jurul datei de 27 ianuarie și ninsori slabe în intervalul 30 ianuarie – 1 februarie. Următoarele două săptămâni din februarie se anunță însorite, cu temperaturi maxime pozitive, tot până în jurul valorilor de 7-8 grade Celsius.

Săptămâna 20-26 ianuarie

Temperatura aerului va avea valori ce se vor situa, în general, peste limitele specifice perioadei, îndeosebi în regiunile extrecarpatice.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi deficitare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele extracrapatice. Excepție este posibil să facă partea de nord a teritoriului, unde va exista o tendință spre excedent.

Săptămâna 27 ianuarie – 2 februarie

Temperatura aerului va avea valori ce se vor situa peste limitele specifice perioadei, mai ales în regiunile sudice și estice.

Cantitățile de precipitații vor putea avea, în general, o tendință ușor excedentară în regiunile intracarpatice și vor fi apropiate de normalul perioadei în restul teritoriului.

Săptămâna 3-9 februarie

Mediile valorilor termice se vor situa, în general, ușor peste limitele specifice perioadei.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi, în general, apropiate de cele normale pentru acest interval, local cu o posibilă tendință ușor deficitară.

Săptămâna 10-17 februarie

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de normalul săptămânii în zonele de munte și se vor situa, în general, ușor peste limitele specifice perioadei în restul zonelor.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi, în general, apropiate de cele normale pentru acest interval, cu o posibilă tendință ușor deficitară în regiunile sudice – sud-vestice. Sursa: www.alba24.ro

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate