.

Program modificat şi la Tribunalul Hunedoara. Noi măsuri de soluţionare a dosarelor

Având în vedere situația excepțională creată de evoluția răspândirii infecției cu Corona virusul SARS – CoV – 2, după cum ne informa judecător Mihaela-Aurelia CONTA, vicepreședinte Tribunalul Hunedoara (în foto), se impune adoptatea de măsuri noi, mai drastice, referitoare la soluționarea dosarelor, în scopul evitării riscului de contaminare cu noul Corona virus  SARS – CoV – 2.

Adunarea Generală a judecătorilor din cadrul Tribunalului Hunedoara, întrunită recent, a decis în unanimitate, că se vor judeca doar cauzele urgente, stabilite prin votul adunării generale, și anume: în perioada 16.03.2020 – 04.05.2020 se vor soluționa exclusiv cauzele cu caracter urgent și cele în care există posibilitatea împlinirii termenului de prescripție a răspunderii penale.

Secția penală: Cauzele cu măsuri preventive, Cauzele de competența judecătorului de drepturi și libertăți, Cauze cu persoane private de libertate, Măsuri asigurătorii, Măsuri de siguranță provizorie.

Secția I – a civilă: Ordinele de protecție, Ordonanțele președințiale cu minori, Suspendarea provizorie a executării silite, Greve, Plasamente în regim de urgență, Încredințare 90 de zile în vederea adopției, Încuviințarea executării silite, Suspendarea executării hotărârii judecătorești.

Secția a II – a civilă, de contencios administrativ și fiscal: Achiziții publice, Măsuri asigurătorii, Suspendare licitație, Suspendare act administrativ, Suspendarea provizorie a executării silite, Încuviințarea executării silite, Suspendarea executării hotărârii judecătorești (art.460 C.pr.civ).

Lista dosarelor identificate care se vor judeca în perioada 16.03.2020 – 04.05.2020, (numărul acestora și ora fixată pentru fiecare cauză) va fi adusă la cunoștința publicului prin afișare pe portalul instanței, site-ul Tribunalului Hunedoara, prin comunicare Baroului Hunedoara și Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, cel târziu la finalul zilei anterioare termenului de judecată.

Accesul în clădire al participanților, părților sau reprezentantului acestora va fi permis cu cel mult 5 minute înaintea orei de strigare a cauzei.

Jandarmul din postul de pază va chestiona fiecare persoană care dorește să intre în sediul Judecătoriei Deva și al Tribunalului Hunedoara cu privire la numărul cauzei în care este implicată.

În perioada 16.03.2020 – 04.05.2020 se suspendă activitatea cu publicul la: Biroul Local de Expertize Tehnice şi Judiciare, Biroul de Informare şi Relaţii Publice, Compartimentele Arhivă și Registratură ale Tribunalului Hunedoara, Biroul Apostile.

Informațiile de interes public vor fi solicitate exclusiv telefonic sau prin e-mail.

Înscrisurile se vor depune exclusiv prin mijloace de comunicare la distanță permise de lege (e-mail, fax, poștă etc.), e-mail: [email protected], [email protected], fax: 0254216333 şi 0254262251.

În cazul în care se solicită legalizarea hotărârilor, există posibilitatea transmiterii în scris a cererii care va avea un plic autoadresat, timbrat.

Persoanele care solicită acces la Judecătoria Deva și Tribunalul Hunedoara vor completa un chestionar care va fi pus la dispoziție de către jandarmul din postul de pază și verificat sub aspectul completării tuturor datelor.

Ioan Vlad, Georgeta-Ileana Cizmaș

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate