.

PSD sprijină domeniul HoReCa printr-o nouă inițiativă legislativă

PSD apără România de incompetenţa Guvernului Orban, depunând în Parlament, proiectul de sprijin pentru domeniul HoReCa, proiect care face parte dintr-un program amplu de relansare a economiei. Legea propusă de PSD acordă facilități multiple domeniului HoReCa, cu condiția menținerii locurilor de muncă și a stabilității tarifelor.

Principalele măsuri prevazute în Lege sunt:

  • eșalonarea plății impozitului pe venitul din salarii pe trei luni după încetarea stării excepționale;
  • cine plătește la timp are o bonificație de 10%;
  • cazarea, masa și transportul sunt scutite de plata TVA până la finele anului 2020, pentru reducerea costurilor suportate de populație;
  • statul susține contravaloarea tichetelor de vacanță acordate de orice angajator, în cuantum de 1450 de lei pentru 2020 și 2021;
  • sistem de vouchere pentru ca agențiile turistice să poată reprograma serviciile pentru care au încasat bani;
  • ajutoare nerambursabile prin programul pentru modernizarea a 31 de stațiuni balneare.

Din păcate, realitatea este că fără aceste măsuri, alți 150.000 de români riscă să rămână șomeri. De aceea, este o „industrie cu risc ridicat”, pe care Guvernul ar fi trebuit să o trateze cu maximă responsabilitate.

Nu este clar, până în acest moment, când vor putea cu adevărat să revină la activitatea normală, dar este clar că revenirea lor va fi însoțită de anumite condiții. Se  pun semne de întrebare dificile în jurul capacității unora de a supraviețui erei post-Coronavirus, nemaispunând că nu se știe cât de repede vor redeveni profitabile?

PNL a spus povești despre compensații și planuri de ajutor pentru redresare în această industrie, de aceea s-a instalat, peste criza actuală, și o criză de încredere în Guvern.

Discuțiile însă dintre PSD și reprezentanții HoReCa au dus la proiectul actual de Lege, iar dacă PNL nu va vota Legea sau o va ataca, va avea pe conștiință peste alți 150.000 de șomeri și o industrie care riscă să nu mai poată fi salvată curând.

Deputat Laurențiu Nistor,

Președintele PSD Hunedoara

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate