.

PSD susține promovarea produselor fabricate în România!

În 10 noiembrie, am făcut dreptate pentru producătorii români. Am votat pentru redeschiderea piețelor și a halelor aflate în spații închise. Din păcate, votul nostru nu este luat în seamă, legea nu a fost promulgată încă, iar producătorii revin cu noaptea în cap la tarabele aflate pe străduțele din jurul halelor moderne.

Consider că prin votul acordat în Parlament, am dovedit că suntem de partea producătorilor români și suntem interesați cu adevărat de soarta lor. Oamenii nu pot sta în frig, ploaie, zăpadă, să-și vândă marfa crescută cu trudă serioasă în propria gospodărie. Românii au dreptul să consume produse proaspete și sănătoase, aduse direct din gospodăriile de la țară. Nici lor nu trebuie să le îngrădim dreptul de a-și face cumpărăturile în condiții civilizate.

Românii, indiferent că sunt producători, comercianți sau clienți, nu trebuie tratați inuman, nu pot fi înghesuiți de-a valma pe străduțele din jurul piețelor, unde măsurile de igienă și cele sanitare sunt aproape inexistente. Argumentul conform căruia doar în aer liber virusul SARS-CoV-2 poate fi contracarat nu stă în picioare!

La Deva, dar și în restul orașelor din județ, există hale agroalimentare moderne. Cred că fiecare oraș din țară are câte un asemenea spațiu, în care activitatea se poate desfășura civilizat. Era nevoie doar de o supraveghere și o monitorizarea mai atentă a celor prezenți în hală, de măsuri care să asigure ventilația și dezinfecția periodică a spațiului. Nu s-ar fi ajuns la astfel de discuții în spațiul public, nu s-ar fi creat acest curent de revoltă împotriva supermarketurilor, unii producători nu ar fi renunțat să vină în piața cu marfa lor, așa cum se întâmplă deja.

Pentru că producția locală nu se limitează doar la ceea ce se vinde în piețe, noi, cei din Partidul Social Democrat, susținem micii producători, micii comercianți, micii fermieri, cei care sunt o parte importantă a economiei locale. Pentru ei, fiind în mare parte și furnizori pentru sectorul HoReCa, aflat de asemenea în mare impas anul acesta, trebuie găsite urgent soluții de salvare. Subliniez din nou: Este absolut inuman să nu le dai micilor producători posibilitatea să-și comercializeze produsele. Este inacceptabil să-i lași fără veniturile care le asigură existența.

Pentru a veni în sprijinul celor mulți, Partidul Social Democrat are în program măsuri menite să ajute la revigorarea sectorului agricol, acordarea de sprijin concret producătorilor locali și firmelor românești.  Nouă ne pasă de fiecare angajat și de fiecare angajator! Avem soluții pentru susținerea și promovarea produselor agro-alimentare românești. Populația va cumpăra în primul rând produsele proaspete și de calitate obținute pe plan local, la prețuri rezonabile, printr-o platformă care va fi creată în acest scop.

Avem în vedere investiții publice pentru sprijinirea firmelor care PRODUC ÎN ROMÂNIA. Toate programele de sprijin pentru companii vor fi condiționate de crearea de noi locuri de muncă și menținerea lor pentru o perioadă de unu până la doi ani.

PSD susține PROMOVAREA PRODUSELOR FABRICATE ÎN ROMÂNIA și a serviciilor oferite de firmele care activează pe teritoriul țării noastre!

Radu Barb , deputat PSD de Hunedoara

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate