.

Râu de Mori: Impozitele au rămas neschimbate de trei ani

Singura modificare ţine de rata inflaţiei.

Autorităţile din comuna Râu de Mori au decis ca şi în acest an să menţină neschimbate impozitele locale. Singura precizare ţine de prevederile legislative, care impun ca impozitele şi taxele locale să fie actualizate cu rata inflaţiei.

Potrivit primarului Niculiţă Mang, cetăţenii care vor achita integral impozitele locale până la sfârşitul lunii martie vor avea o reducere de 10%. În cazul societăţilor comerciale bonificaţia este de 1%. „Încercăm să ajutăm cât se poate oamenii şi societăţile comerciale care îşi desfăşoară activitatea pe raza comunei noastre. Din păcate, mai mult nu se poate”, a spus edilul şef local.

Pe de altă parte, primarul comunei Râu de Mori este de părere că statul ar trebui să se aplece mai mult asupra nevoilor comunităţilor din mediul rural. Mulţi oameni, care au ieşit la pensie, s-au retras la ţară, unde îşi doresc să regăsească toate condiţiile pe care le-au avut la oraş, începând cu o infrastrcutură de calitate, până la serviciile de alimentare cu apă sau de canalizare.

Cu atât mai mult, este important ca aşezările cu potenţial turistic să fie sprijinite de autorităţile centrale în dezvoltarea zonală. „Turismul reprezintă o importantă resursă pe care trebuie să ştim cum să o punem în valoare. Însă un turist nu mai vine a doua oară dacă nu dispune de condiţiile necesare şi de un drum de acces modern. De aceea, cred că zonele turistice în care s-a demonstrat că există interes pentru dezvoltare – cum este cazul staţiunii de interes local Râuşor, da nu numai, trebuie ajutate”, a precizat Niculiţă Mang.

Aşezată într-o zonă superbă a judeţului Hunedoara, comuna Râu de Mori s-a dezvoltat continuu în ultimii ani. Autorităţile locale au accesat mai multe proiecte cu finanţare europeană nerambursabilă, ceea ce a permis introducerea sau extinderea reţelelor de apă potabilă şi canalizare, dar şi lucrări la drumuri.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate