“Regina Maria în America”, volum ce cuprinde informații inedite despre vizita istorică din 1926 a Suveranei peste Ocean

Volumul a fost lansat la Bran, unde Regina Maria a locuit în castelul cunoscut astăzi de americani ca fiind a lui Dracula.

Regina Maria s-a întâlnit cu peste un milion de americani în timpul vizitei pe care a făcut-o peste ocean în 1926. Niciun alt şef de stat român nu a egalat de atunci această performanţă.  Sunt informaţii noi apărute într-un volum despre “Regina Maria în America”. A fost o vizită de 44 de zile care a pus România pe harta lumii.

Americanii redescoperă România şi povestea vizitei istorice făcute de Regina Maria în Statele Unite datorită volumului scris de Dan Dimăncescu. Autorul aduce în volumul său detalii şi imagini noi din arhivele americane şi din cele ale presei vremii de peste Ocean. Aceste informații nu au fost exploatate de istoricii români. Vizita a început la New York.

Regina Maria a călătorit 44 de zile cu un tren de 17 vagoane. A parcurs peste 15.000 de kilometri în America și Canada. 17 persoane au făcut parte din suita reginei, iar acestea aveau 169 de bagaje. Spre supărarea diplomaților români în Statele Unite, vizita s-a făcut la sugestia celebrei dansatoare Loie Fuller. Ea l-a convins pe miliardarul Samuel Hill, recunoscut peste ocean ca “Regele Asfaltului”, să o sponsorizeze pe regină.

Loie Fuller cunoștea toată lumea politică din Franța și America. Ea a convins-o pe regină să vină în America să o viziteze. Erau foarte bune prietene și așa se face că aceasta doamnă dansatoare, Loie Fuller a introdus-o la unii dintre cei mai influenți americani, care au suportat financiar vizita regală și recepțiile. ”

Întâlnirile s-au încheiat cu multe contracte importante pentru România.

Autorul cărții, născut în Marea Britanie, este român, fiul diplomatului Dimitrie Dimăncescu, un apropiat al Regelui Carol al II lea. A venit pentru prima oară în Romania în 1968, când lucra pentru National Geographic. Acum este cetățean român, are o casă în Bran şi produce documentare istorice despre România./http://stiri.tvr.ro/

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate