.

Resursele educaționale Digitaliada, disponibile și în limba maghiară

Resursele educaționale digitale open-source pe care Fundația Orange le-a lansat în cadrul programului Digitaliada sunt disponibile acum și în limba maghiară, potrivit unui comunicat de presă. Este vorba despre opt ghiduri traduse de o echipă de profesori de la două școli din Cluj, respectiv Mureș.

Ghidurile disponibile acum profesorilor și elevilor din școlile cu predare în limba maghiară sunt destinate predării matematicii și informaticii și TIC, Ghidul Școlii Digitale, Ghidul de utilizare a Tablei interactive și 235 de probleme de matematică demonstrate în GeoGebra.

Comunicatul arată că, potrivit Institutului Național de Statistică, 5,1% dintre elevii din învăţământul primar şi gimnazial din România învață în limba maghiară.

La nivel național, platforma Digitaliada pune la dispoziția cadrelor didactice și a tuturor celor interesați peste 4.000 de resurse digitale educaționale gratuite: materiale Digitaliada pentru Matematică și Informatică (teste și evaluări semestriale în format digital, proiecte didactice, ghiduri, tutoriale video), precum și peste 500 de resurse create și înscrise de profesori, pasionați de IT, precum și de copii cu vârste între 14-18 ani în cadrul concursului anual #Digitaliada. /www.edupedu.ro

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate