.

Reţete culinare delicioase de la cititoare

Ciorbă de salată cu omletă

Ingrediente: o salată verde, 150 ml lapte bătut, 100 ml smântână, 50 g șuncă presată, un ou, un morcov, un păstârnac, un ardei roșu, oțet, mărar, ceapă verde, sare, piper

Mod de preparare:

Legumele se curăță și se toacă mărunt, iar salată se spală bine și se lasă la scurs. În oala pregătită pentru ciorbă, se pun trei litri de apă și puțină sare. Când apa începe să clocotească, se adaugă legumele mărunțite, iar când acestea încep să se pătrundă, se pune salata verde. Separat, într-un bol se bate oul spumă, se adaugă șunca tăiată cubulețe, se amestecă bine, apoi omleta se gătește într-o tigaie cu ulei încins. Când este gata, omleta se taie în fâșii nu foarte lungi și se adaugă în oala cu ciorbă. La final, se adaugă mărarul tăiat mărunt, oțetul, iaurtul și smântâna, după gust, amestecându-se ușor, apoi se oprește focul.

Papricaș de pui cu găluște

 Ingrediente: 6 bucăți pulpe de pui dezosate, 50 ml smântână, 50 ml ulei, 2 cepe, boia dulce, boia iute, 20 g făină, pătrunjel, usturoi, piper, sare

 Mod de preparare:

Pulpele de pui se taie în bucăți mai mici, iar ceapa se toacă mărunt. Într-o tigaie se pune la încins uleiul, în care se va căli mai întâi ceapa, iar când devine transparentă, se pun bucățile de carne și se rumenesc. Separat, într-o cană cu 150 ml de apă se pune usturoiul zdrobit, boia dulce, boia iute, piper și sare. Totul se amestecă și se toarnă peste carnea din tigaie. Cratița se acoperă cu un capac, iar tocănița se lasă să fiarbă aproximativ o jumătate de oră, la foc mic. Dacă este cazul, se mai adaugă puțină apă. Când carnea s-a pătruns suficient, se adaugă smântâna amestecată cu o lingură de făină și se amestecă bine, ținându-se pe foc încă  două minute. Separat, într-un vas se prepară găluștele. Cele două ouă se  mixează împreună cu un praf de sare, peste care se toarnă aproximativ 60 ml de apă. Se adaugă, pe rând, făina și uleiul, amestecându-se ușor, până la omogenizare. Din compoziția obținută se ia câte o lingură de aluat, care se pune într-o oală cupă clocotită. Când găluștele se ridică la suprafață se scot cu o strecurătoare și se pun în cratița cu tocăniță. La fina, se adaugă pătrunjelul tăiat mărunt.

 

Prăjitură cu cireșe și budincă

 Ingrediente: 700 cireșe fără sâmburi, o budincă de vanilie la plic, plus 500 ml lapte și 3 linguri de zahăr pentru prepararea ei, 125 g unt, 100 g zahăr, 2 ouă, un pahar de făină albă, praf de copt, 160 ml lapte.

Mod de preparare:

Budinca de vanilie se prepară conform instrucțiunilor de pe plic. Fructele se spală și li se scot sâmburii.

Pentru prepararea aluatului se folosește un bol, în care se mixează untul și zahărul, apoi se adaugă ouăle, pe rând, mixându-se în continuare. Se adaugă făina cu praful de copt, laptele, compoziția amestecându-se ușor. Se obține astfel un aluat care are consistența unei smântâni mai groase. Se pregătește o tavă detașabilă, tapetată cu hârtie de copt, în care se toarnă 2/3 din cantitatea de aluat. Peste aluat se pun cireșele, apoi un strat de budincă, bine nivelată, urmând apoi ultimul strat, format din aluatul rămas. Tava se dă la cuptorul preîncălzit, pentru 40-50 de minute. După coacere, prăjitura se lasă să se răcească, apoi se poate tăia.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate