.

Reţete de post

Fasole verde la tigaie

Ingrediente: 600 g fasole verde,  5 roșii medii, 6 căței de usturoi tocați, 3-4 cepe medii, sare, piper, mărar și pătrunjel tocat – după gust.

Mod de preparare:

Fasolea verde se taie bucăți și se opărește în apă cu sare. După ce se ia de pe foc, se trece printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs. Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se călește în ulei încins, amestecându-se continuu. Când devine transparentă, se adaugă fasolea verde și roșiile. Se lasă apoi pe foc cinci minute, până se sting roșiile.

Prăjitură pufoasă de post cu nucă de cocos

 

Ingrediente:150 gr zahar, 250 gr faina, 75 ml ulei, 125 ml lapte de soia/migdale/orez sau apă minerală, 1 praf de copt, 60-80 gr nucă de cocos măcinată, esență de vanilie, coajă de lămâie, puțină sare.

Mod de preparare:

Laptele de oerz sau soia se încălzește și se amestecă bine cu nucă de cocos, după care, se lasă să se răcească. Separat, într-un castron se rade lămâia, se adaugă făina, zahărul, sarea și praful de copt. În mijlocul compoiției se face apoi o gropiță, unde se pune compoziția de nucă de cocos, uleiul și esența de vanilie, apoi ingredientele se amestecă până la omogenizare. Se pregătește o tavă de 20×30 cm, tapetată cu hârtie de copt, în care se toarnă compoziția. Prăjitura se ține la cuptor 25-30 de minute, după care, se face testul cu scobitoarea. După ce se scoate din cuptor, prăjitura se pudrează cu zahăr sau nucă de cocos ne spune suntgospodina.net.

Crochete din ciuperci cu susan

Ingrediente:  300 g ciuperci proaspete, două fire de ceapă verde, trei linguri de ulei, o lingură de bulion, usturoi, un ou, mărar, pătrunjel, sare şi piper.

Mod de preparare

După ce se spală, ciupercile se spală şi se toacă în cubuleţe mici. Se pun la călit împreună cu uleiul şi ceapa verde tocată mărunt. Când se înmoaie şi scade apa, ciupercile se toarnă într-un bol, se amestecă bine cu usturoiul pisat, sare, piper, oul, pătrunjel şi mărar verde, tocate fin, bulionul şi pesmetul. Din compoziţia obţinută se modelează chochete mici, care se dau prin susan. Se unge apoi o tavă cu ulei şi se presară pesmet, în care se aşează crochetele. Tava se dă la cuptor pentru 30 de minute.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate