.

Reţete delicioase

Piept de pui cu porumb şi cartofi

  • Ingrediente: 300 g piept de pui, 7 cartofi, o conservă de porumb boabe, 1-2 fire de praz sau ceapă verde, 4 linguri de ulei, 2 linguri de smântână, pătrunjel verde, mărar, sare şi piper.

Mod de preparare

Cartofii se fierb în coajă, doar pe jumătate. Pieptul de pui se spală, se taie cubuleţe, iar prazul sau ceapa verde se spală şi se taie mărunt. Într-o tigaie se încinge uleiul şi se căleşte carnea, întorcând-o pe toate părţile să se pătrundă bine. Se scoate într-un vas şi se condimentează cu sare şi piper. Cartofii se curăţă de coajă, se taie cubuleţe şi se prăjesc în tigaie, în acelaşi ulei în care s-a prăjit pieptul de pui. După ce s-au rumenit, cartofii se sărează, se piperează, apoi se amestecă cu pieptul de pui şi porumbul din conservă. Porumbul se clăteşte înainte cu apă rece, apoi se strecoară. În uleiul rămas de la cartofi, se căleşte uşor prazul (ceapa) şi se toarnă peste amestecul de cartofi, pui şi porumb. Se mai adaugă condimente, după gust, apoi se pune smântâna, mărarul şi pătrunjelul. Compoziţia se toarnă într-o tavă termorezistentă, se acoperă cu folie şi se dă 15-20 de minute la cuptor, la foc potrivit

Plăcintă cu lobode

Ingrediente pentru aluat: 1 kg făină, un cub drojdie, o lingură de zahăr, 4 linguri de lapte cald, 5 linguri de  ulei călduţ, puţină sare.

Pentru umplutură: 500 g lobodă, 2 legături de ceapă verde, o legătură de mărar, 100 g brânză.

Mod de preparare:

Drojdia se amestecă bine cu zahărul şi puţin lapte călduţ, peste care se presară făină şi se lasă la crescut. Separat, într-un castron se cerne făina şi, după câteva minute, se amestecă cu drojdia care a crescut. Aluatul se frământă apoi cu lapte călduţ şi se adaugă, pe rând, cinci linguri de ulei. Frământatul este gata atunci când aluatul devine elastic şi se desprinde uşor de pe vas. Se lasă să crească într-un loc călduţ.

Umplutura: loboda se curăţă şi se spală sub jet de apă. Separat, se pune apă la fiert, iar când clocoteşte, loboda se opăreşte, timp de 5-10 minute, după care se scoate, se scurge, se lasă la răcit, apoi se toacă mărunt. Ceapa, tăiată rondele, se căleşte puţin, iar când devine sticloasă, se adaugă loboda tocată şi se mai lasă  2-3 minute la foc mic. Se ia apoi cratița de pe foc, se adaugă condimente, după gust, brânza rasă şi mărarul tocat. Aluatul dospit se împarte în mai multe bucăţi. Fiecare bucată se întinde cu sucitorul,  la mijloc se pune umplutura şi aluatul se strânge după forma dorită (în triunghi, pătrat  etc.). Plăcintele astfel pregătite se pun într-o tavă unsă cu ulei, se unge deasupra cu ou bătut şi se mai lasă puţin la dospit. Se dau apoi la cuptorul încins pentru 25-30 de minute.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate