.

Reţete delicioase de sezon

Salată de fasole cu piept de pui afumat

Ingrediente: 400g piept de pui afumat, 250 g fasole boabe fiartă, 250 g fasole păstăi fiartă, 10 fire de ceapă verde, 400 g roşii cireaşă, 4 linguri ulei, 2 linguri zeamă de lămâie, 2 linguri suc de  grapefruit, 1/2 linguriţă zahăr, frunze de ţelină, 50 g alune, sare, piper.

Mod de preparare

Pieptul de pui afumat se taie felii mici şi subțiri, apoi se pune într-un castron. Se adaugă boabele şi păstăile de fasole fierte, ceapa verde tăiată inele apoi roşiile tăiate în patru. Uleiul, zeama de lămâie, sucul de grapefruit, zahărul, sarea şi piperul se amestecă într-un castronel, până se obţine un sos  omogen. Acesta se toarnă peste ingredientele din castron şi se amestecă bine. Salata se lasă câteva minute la rece, ca să se pătrundă gusturile apoi care se poate servi, ornată cu frunze verzi de ţelina şi presărată cu alune.

Prăjitură cu brânză de vaci și vișine

Ingrediente:100 g ciocolată neagră, 125 g unt, 150 g zahăr, 4 ouă, 150 g făină, 300 g brânză de vaci, 300 g vișine, un praf de copt, un praf de vanilie.

Mod de preparare

Ciocolata se topește, împreună cu untul, pe baie de abur, iar compoziția obținută se lasă să se răcească. Se mixează la viteză două ouă, zahărul vanilat, praful de copt și făina, obținându-se un aluat omogen.

Brânza de vaci se amestecă bine cu două ouă și 100 g de zahăr, până se obține o cremă fină. Se pregătește o tavă termoreziztentă (diametrul de  24 cm), unsă cu unt, în care se toarnă1/3 din aluatul obținut. Peste aluat se pune jumătate din crema de brânză, peste care se aranjează vișinele.

Procedura se repetă, ultimul strat trebuie să fie aluatul de ciocolată. Tava se dă la cuptor pentru 25-30 de minute, când se face și testul cu scobitoarea.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate