.

Reţete delicioase pentru mesele de week-end

Ragout cu fasole boabe

Ingrediente:
500 fasole boabe albă, fiartă, 500 g pulpă de porc, ulei, 3 cepe, 3 morcovi, mărar şi pătrunjel, 4 roşii tocate, 2 frunze de dafin, sare, piper , supă de vită.

Mod de preparare:

Carnea de porc se taie bucăţi, se sărează și se condimentează, după care, se prăjeşte timp de 15 minute. Cepele se taie mărunt şi se aşează pe fundul unui vas încăpător. Deasupra se aşează bucăţile de carne, apoi morcovii tăiaţi mărunt, verdeţurile, roşiile tăiate cubuleţe, fasolea fiartă şi frunzele de dafin. Totul se acoperă cu supă de vită, se potriveşte de sare şi piper şi se lasă pe foc, timp de o oră. Mâncarea se serveşte cu murături.

Prăjitură cu mălai

  • Ingrediente: două căni mălai fin, nu grisat, o cană de gris, o cană de făină, un praf de copt, zahăr vanilat, 100 ml ulei, o cană iaurt(sana), 1 cană lapte dulce, o cană de zahăr, trei ouă, scorţişoară, coaja rasă de la o lămâie, 100 g stafide.

Mod de preparare:

Stafidele se ţin în apă cu esenţă de rom cel puțin o oră. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă, iar gălbenuşurile se amestecă bine cu zahărul, aromele şi uleiul, după care, pe rând, se adaugă celelalte ingrediente. La compoziție se adaugă albușurile bătute spumă, care se încorporează încet, cu mişcări line, de jos în sus. Se pregătește apoi o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt, în care se toarnă compoziţia, apoi  tava se pune în cuptorul încins. Se ţine la cuptor până ce prăjitura face o crustă aurie deasupra. Între timp, se pregăteşte un sirop dintr-o cană de apă, trei linguri de zahăr, esenţă de rom. După ce a dat câteva clocote, siropul se toarnă, peste prăjitura  încă fierbinte din tavă. Numai după ce s-a răcit, prăjitura se va tăia în bucăţi.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate