.

Reţete delicioase pentru mesele de week-end

Cuş cuş cu ardei, piept de pui şi ciuperci

Ingrediente: 1/2 pungă de cuş-cuş, o cutie de ciuperci tăiate bucăţele, piept de pui, un ardei roşu, un ardei verde, o ceapă, frunze de leuştean, pătrunjel verde, sare, piper, ulei de măsline.

Mod de preparare:

Cuş-cuşul se fierbe în apă cu sare şi frunze de leuştean aproximativ trei minute. După acest interval, se acoperă cu un capac, lăsându-se aşa până se pregătesc legumele şi carnea. Pentru un gust mai deosebit, la cuş-cuş-ul din cratiţă se poate adăuga un cubuleţ de unt.

Ardeii şi ceapa se taie fideluţe şi se călesc uşor în ulei de măsline. Se adaugă apoi, pe rând, ciupercile şi pieptul de pui, lăsându-se în cratiţă să se pătrundă. Spre final,  mâncarea se condimentează şi se mai lasă câteva minute pe foc, sub capac. Când este gata, peste compoziţia de legume cu ciuperci şi piept de pui se toarnă cuş-cuşul, amestecându-se uşor până la omogenizare. Preparatul se ornează cu pătrunjel verde şi frunze de leuştean.

Poftă bună !
http://www.reteteculinare.ro/

Prăjitură cu cremă de nuci

Ingrediente:

Pentru blat: patru ouă, opt linguri de zahăr, patru linguri de ulei, două linguri de lapte, o linguriţă praf de copt, esenţă de vanilie, coajă rasă de lămâie, opt linguri de făină
Ingrediente pentru cremă
100 g unt, o cană de nuci măcinate, esenţă de rom, 1/2 cană cu zahăr farin, 2-3 linguri cacao, 50 g ciocolată simplă, 1-2 linguri cu zeamă de lămâie, 1-2 linguri lapte

Mod de preparare:

Pentru prepararea blatului, ouăle se separă, albuşurile se bat spumă împreună cu zahărul, apoi se adaugă, pe rând, celelalte ingrediente, amestecându-se uşor. Se obţine astfel un aluat de consistenţa unei smântâni mai groase, care se toarnă într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Se coace 15-20 minute. Se lasă să se răcească şi se taie în două, pe orizontal. Se obţin astfel două foi. Prima foaie se aşează pe un platou şi se însiropează uşor cu sirop de lămâie, iar cea de a doua se fărâmiţează şi se foloseşte la cremă.

Crema:

Se bate untul cu zahărul, se adaugă nucile, esenţa, cacao, ciocolata rasă, zeama de lămâie, blatul fărâmiţat şi laptele. Ingredientele se amestecă bine, iar crema rezultată se întinde peste blatul însiropat. Deasupra se poate presăra nucă de cocos.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate