.

Reţete delicioase pentru mesele de week-end

Budincă de ciuperci  

Ingrediente: 1/2 kg ciuperci,  100 g unt, margarină sau ulei, 50 g. ceapă, mărar, pătrunjel, puţină sare, piper, 200 ml smântână 150 g franzelă, 300 ml lapte,  50 g făină, 4 ouă mari, sau 5 ouă mijlocii,  100 g caşcaval sau brânză telemea, două linguri de pesmet, 3-4 linguri parmezan ras.

Mod de preparare

Ceapa se taie mărunt şi se căleşte într-o cratiţă cu grăsime timp de două minute. Se adaugă ciupercile, bine spălate şi tăiate felii, sarea, piperul. Totul se acoperă şi se  lasă la foc mic, până când scade complet apa ce o lasă ciupercile. Cratiţa se ia apoi de pe foc şi se lasă să se răcească. Când  ciupercile s-au răcit, se adaugă franzela înmuiată în lapte, brânza rasă, bine zdrobită, smântâna, gălbenuşurile, făina, frunzele de pătrunjel şi mărar tăiate mărunt, apoi compoziţia se amestecă până la omogenizare. La final, se adaugă albuşurile bătute spumă. Se pregăteşte o tavă termorezistentă, care se unge cu unt şi se tapetează cu pesmet, în care se toarnă compoziţia. Tava se pune la cuptor într-o  altă tavă mai mare, cu apă fierbinte. După ce s-a rumenit, timp de 40-50 minute, budinca se răstoarnă pe un platou şi se presară cu parmezan. Se serveşte fierbinte.

Tort cu frişcă şi ananas

Ingrediente: 300 g biscuiţi simpli, 150 g miez de nucă, 100 g ciocolată, 3 linguri cacao, o esenţă de rom, o cutie de compot de ananas, 5 linguri de zahar, 400 ml frișcă lichida, o esenţă de vanilie, 100 g ciocolată cu lapte (pentru decor), un pachețel gelatină, fistic mărunţit.

Biscuiţii şi nuca se dau prin maşina de tocat. Într-un castron, se amestecă cu cacao, 3 linguri zahăr, ciocolată topită, jumătate din ananasul din compot, tăiat cubuleţe şi esenţă de rom. Peste ingrediente, se toarnă şi puţin din zeama de compot, atât cât să se poată aşeza într-o formă de tort cu pereţii detaşabili. Se lasă apoi la rece câteva ore. Frişca se mixează împreună cu esenţa de vanilie și două linguri de zahăr, până se obține consistența dorită. Cu frișca bătută se îmbracă blatul, apoi se ornează cu ananasul rămas, fistic şi ciocolată rasă .

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate