.

Reţete delicioase pentru mesele de week-end

Ciuperci cu pastă de brânză şi şuncă

Ingrediente: 1/2 kg ciuperci, 1/2 brânză proaspătă de vaci, 300 ml. smântână, sare, condimente, două ouă, câteva feliuţe de şuncă, o ceapă mică.

Mod de preparare:

Ciupercile se curăţă, se spală sub jet de apă și li se taie codiţele. Brânza de vacă se zdrobeşte, se adaugă două linguri de smântână, puţin ulei, până devine ca o pastă fină. Se pune apoi ceapa tăiată mărunt, sare, piper, după gust. Şunca se taie în feliuţe mici şi se adaugă la compoziție. După ce ingredientele s-au omogenizat, se umplu ciupercile cu această compoziţie, după care, se aşează într-o tavă unsă cu unt. Separat, se bat două ouă cu puţină smântână, sare, piper şi se toarnă peste ciupercile din tavă. Tava se dă la cuptor, timp de 30-40 de minute, la foc potrivit. Poftă bună !

Ciorbă de aripioare cu spanac

Ingrediente: opt aripioare de pui, un morcov, un pătrunjel, o țelină, o ceapă roșie, 2-3 cartofi, baby spanac, pătrunjel verde, un ou, fidea, un ardei roșu, 4-5 linguri de cubulețe roșii în bulion, suc de lămâie.

Mod de preparare

Aripioarele se spală și se curăță, apoi se pun la fiert în 3-4 litri de apă cu sare. Când apa începe să fiarbă se ia spuma. Între timp, legumele se curăță, se spală și se taie cubulețe. Cartofii și zarzavatul mărunțit se adaugă la supă, lăsându-se pe foc până se înmoaie aripioarele și cartofii. Se adaugă apoi cubulețele de roșii, baby spanacul opărit înainte, iar ciorba se potrivește de sare. După aproximativ zece minute se adaugă pastele, iar după alte 5-10 minute, se stinge focul. Deasupra se presară verdeața tocată, apoi ciorba se drege cu ou și smântână. Cine dorește, poate adăuga în farfurie și suc de lămâie. (gustos.ro)

Eclere

Ingrediente: 100 gr lapte, 100 gr apă, 100 gr untură, 150 gr făină, cinci ouă, sare.

Apa cu untura şi laptele se pune la fiert. Când dă în clocot, se ia de pe foc, se adaugă făina şi se amestecă bine. După ce făina s-a încorporat, aluatul se ia de pe foc, se lasă puțin să se răcească, apoi se adaugă, pe rând, cele cinci ouă. Aluatul se amestecă bine, după care, se lasă o jumătate de oră să se odihnească.

Între timp, tava se unge cu ulei sau untură, apoi cu ajutorul unui cornet se aşează grămăjoarele mici de aluat în tavă. Se dau la cuptorul cald şi nu se deschide uşa timp de 15 minute.

Crema: 700 gr lapte din care se iau 100 gr, iar restul se pune la fiert cu 150 gr zahăr, vanilie. Făina (150 gr) se amestecă cu laptele rece, se adaugă 5 linguri zahăr şi 5 gălbenuşuri. Totul se toarnă peste laptele în clocot, apoi se lasă la foc mic până se leagă crema. Se ia apoi de pe foc, iar după câteva minute, se încorporează albuşurile bătute spumă cu 100 g de zahăr.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate