.

Reţete delicioase pentru mesele de week-end

Ciorbă de primăvară

Ingrediente: 3 morcovi, o rădăcină de pătrunjel, o țelină mică,

o ceapă, o jumătate de ardei verde, o jumătate de ardei roșu, două roșii,  o legătură de lobodă roșie, una verde, o legătură ștevie, o legătură leurdă, o legătură mărar, o legătură leuștean, o lingură pastă de tomate, 50 ml ulei,100 g tăiței lați, un litru de zeamă de varză, vegeta, piper, sare.

Mod de preparare:

Morcovii împreună cu albitura se curăță și se taie rondele, ardeii  și roșiile se taie cubulețe, iar ceapa se toacă mărunt. Loboda, ștevia și leurda se curăță, se spală și se taie fâșii.

Se pregătește oala de ciorbă, în care se încinge uleiul și se călește ceapa împreună cu zarzavaturile, timp de  3-4 minute. După acest interval, se adaugă apa, vegeta, sare, piper și totul se lasă să fiarbă. După aproximativ 20 de minute, se adaugă tăițeii lați și se lasă la fiert cinci minute. Se adaugă apoi pasta de tomate și zeama de varză, după gust. Ciorba se mai lasă la foc cinci minute, se pune verdeața și se mai dă un clocot. Se servește caldă, dar și rece.

Ruladă de porc cu legume

Ingrediente: 700 g pulpă de porc, 300 g carne tocată, 200 g spanac, 300 g ciuperci, o ceapă, o tijă de praz, doi castraveți murați, două legături de pătrunjel, sare, piper, ulei.

Mod de preparare:

Carnea se spală și se crestează pe lung, astfel încât să se obțină o felie întinsă suficient, pentru a fi rulată. Se bate apoi ușor, se dă cu ulei și se condimentează cu sare și piper. Deasupra feliei de carne se așază frunzele de spanac spălate și scurse de apă. Carnea tocată se amestecă bine cu ceapa tăiată mărunt, prajul tăiat rondele, sare și piper, apoi se întinde peste frunzele de spanac. Castraveții tăiați în fâșii iar ciupercile cubulețe se așază, uniform, peste carnea tocată, iar deasupra se presară pătrunjel tocat. Felia de carne se rulează cât mai strâns, se leagă cu ață alimentară și se îmbracă în foaie de copt, care se umezește ușor. Rulada obținută se pune într-o tavă unsă, în care s-au aranjat câteva ciuperci și se dă la cuptor pentru 30-40 de minute. Înainte cu zece minute de a fi gata, se scoate foaia de copt, iar rulada se mai lasă la cuptor până se rumenește. Se servește cu sosul lăsat în tavă și ciuperci.

Plăcintă cu urdă și mărar

Ingrediente pentru foi: 200g unt la temperatura camere,  800g făină, un plic cu praf de copt,  2 ouă, o fiolă esență de vanilie, 200-250 ml lapte,
un vârf de cuțit de sare.

Ingrediente pentru umplutură:1 kg urdă, 6-7 linguri de zahăr, 100g gris, 3 ouă, mărar proaspăt.

Mod de preparare:

Untul se amestecă bine cu făina, sarea și praful de copt. Se adaugă,  pe rând, ouăle, vanilia și laptele. Ingredientele se amestecă și se frământă până se obține un aluat elastic. Aluatul obținut se împarte în două și se modelează sub formă de bilă.

Urda pentru umplutură trebuie sfărmată, iar mărarul tăiat mărunt se amestecă apoi cu ea. La amestecul de brânză și mărar se adaugă ouăle, zahărul și grisul. Ingredientele se amestecă până la omogenizare.

Se pregătește o tavă tapetată cu hârtie de copt, în care se pune prima foaie întinsă de aluat, la dimensiunea tăvii. Peste foaie se pune umplutura, uniform, pe toată suprafața tăvii. Peste umplutură se pune cea de a doua foaie, iar marginile celor două foi se unesc prin apăsare. Foaia de deasupra se unge cu un ou bătut și se înțeapă cu furculița. Tava se dă la cuptor pentru 30-35 de minute, când se face testul cu scobitoarea. /teoskitchen.ro

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate