.

Reţete pentru Masa de Florii

Supă cu găluște

Ingrediente: 2 morcovi, două cepe, un păstârnac, o țelină

Pentru găluște: 4 linguri de făină, 4 linguri de griș, o lingură amidon, o ceapă tocată mărunt sare, boia și piper, după gust, o legătură pătrunjel.

Mod de preparare:

Zarzavaturile se taie mărunt sau se dau pe răzătoare, apoi se călesc ăn puțin ulei. Se asezonează cu sare , piper și boia, apoi se lasă la călit într-o oală înaltă, până se înmoaie. Se adaugă apoi doi litri de apă și totul se lasă la fiert 10-15 minute. Între timp, se prepară găluștele. Făina se amestecă cu grișul, amidonul, ceapa tocată mărunt, peste care se adaugă puțină apă. Se amestecă bine, până se obține o pastă omogenă. Din pasta obținută se formează găluștele, cu ajutorul unei lingurițe, care se pun imediat în oala cu supă, la fiert. Găluștele se lasă 5-10 minute să fiarbă, apoi focul se oprește. Deasupra se presară pătrunjel tocat, iar oala se acoperă cu un capac, pentru 5-10 minute.

Crochete de peşte

Ingrediente: 1 kg de peşte, 7 cartofi, miezul de la o pâine,  făină, ulei sare şi piper.

Mod de preparare:

Pentru crochete de peşte se foloseşte peşte fără oase, precum macrou, şalău sau fileuri de ştiucă, crap, caras.

Peștele se fierbe în apă cu sare, după ce a fost curăţat, spălat. Când este fiert, se scurge şi se dă prin maşina de tocat. Cartofii se curăţă, se fierb şi se dau şi ei prin maşina de tocat, apoi se amestecă bine cu peștele, miezul de pâine înmuiat în apă și stors. Compoziția se condimentează cu sare și piper și se frământă. Din pasta obținută se fac crochete care se dau prin făină şi se prăjesc în ulei încins. Se pot servi cu sos de spanac, legume fierte sau orez cu legume.

 

File de peşte cu spanac

Ingrediente: – 1 kg de file de peşte, 1 kg de spanac, 100 de grame de margarină sau ulei, o ceapă, 2 căţei de usturoi, o lămâie, sare, piper.

Mod de preparare

Fileul de pește se condimentează, se unge cu ulei, apoi se rulează și se dă la cuptor pentru cinci minute. Spanacul se curăţă bine, se spală, se fierbe, se scurge şi se căleşte în margarină sau ulei alături de ceapa şi de usturoiul tăiate mărunt, la care se adaugă sare şi piper. Se pregătește apoi o tavă unsă, în care se pune spanacul, iar deasupra se aşază fileul de peşte. Tava se dă la cuptor până ce fileul se rumenește frumos. Peștele astfel pregătit se poate servi cu felii de lămâie.

Cornulețe de post

Ingrediente: două căni de ulei, o cană de borș călduț, drojdie proaspătă cât o nucă, făină cât cuprinde, în așa fel încât să fie un aluat ușor de întins, aproximativ 200 gr rahat cu diferite arome, 80 gr zahar pudră cu aromă de vanilie.

Mod de preparare:

Se pregătește un castron mai mare, se pune borșul, în care a fost dizolvată drojdia, uleiul și câte puțină făină, până se obține un aluat omogen, bun de întins. Aluatul se lasă să se odihnească 30 de minute, apoi se întinde o foaie în formă de cerc, de 1/2 cm grosime. Foaia se taie în triunghiuri cu baza de 3-4 cm. La baza fiecărui triunghi se pune câte o baghetă de rahat, apoi se rulează. Cornulețele obținute se așază într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu făină, apoi se dau la cuptor pentru 20-25 de minute. După ce sunt scoase din cuptor, cornulețele se dau prin zahăr pudră. (rețetă de la cititoare).

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate