.

REZIDENȚIAT 2020: Toți candidații care vor promova concursul vor avea locuri pentru specializare

Toți cei care vor promova concursul de Rezidențiat din acest an vor avea loc să se formeze într-o specialitate, a declarat Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Anul acesta a fost cel mai mare număr de candidați la concurs din ultima perioadă.

”În acest an există un număr mare de candidați, 11.949 de candidați dintre care la medicină 6.396 de candidați, la medicină dentară 3.003 candidați și la farmacie 2.544. Sunt aproximativ 4.500 de locuri scoase la concurs pe domeniul medicină, 1.219 locuri alocate domeniului medicină dentară și 1.214 locuri din domeniul farmacie.

Vor promova acest concurs de rezidențiat toți cei care vor depăși 60% din punctajul maxim și Ministerul Sănătății va suplimenta numărul de locuri astfel încât toți candidații declarați admiși să-și găsească loc de rezidențiat să se poată forma într-o specialitate”, a declarat, duminică, Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, potrivit edupedu.ro

„Anul acesta locurile pentru rezidenți pe secțiile de Anestezie-Terapie Intensivă au fost suplimentate cu peste 600. La examenul de astăzi (n.r.-duminică) au fost doi candidați cu febră a Târgu Mureș, care au susținut examenul separat. Rezultatele finale vor fi publicate joi”, a declarat Oana Grigore, directorul de comunicare al Ministerului Sănătății.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate