.

SĂGEȚI: între tarabe și urne!

Este inuman ce se întâmplă cu oamenii din piața agroalimentară a Devei. Înghețați de frig, cu mâinile tremurânde și cu marfa aproape degerată expusă pe tarabele din stradă, aceștia înfruntă cu stoicism gerul, încă de la primele ore ale zilei.

Asta în timp ce, hala încălzită din banii noștri este împânzită de persoane fără ocupație, care îngroașă rândurilor asistaților sociali, plătiți tot din munca noastră, sau de alte categorii, doritoare de ”afaceri mărunte”. Aceștia, fără ncio jenă, te abordează, insistă, iar dacă nu le ești pe plac te agresează. Pentru că ei fac ce vor, fără să-i deranjeze nimeni.

Nici cumpărătorilor, care au curajul să înfrunte frigul, nu le este prea ușor. ”Norocul” lor este că vor ”tremura” tăcând, cu masca pe figură și păstrând… distanțarea. În caz contrar, suportă consecințele, destul de aspre, comparativ cu veniturile lor.

Dar acest lucru nu interesează pe nimeni. Membrii guvernului din teritoriu, care se află în campanie electorală pentru alegerile parlamentare, cer doar votul hunedorenilor, fără să ofere nimic. Se afișază, pe la parade și posturi de televiziuni, în care mimează fără  jenă, grija față de noi.

Doamnelor și domnilor candidați din partea partidului de guvernământ, domnule primar, ați fost la piață de când ați luat această măsură prin care ne-ați obligat să îngroșăm rândurile consumatorilor din supermarketuri?! N-ar strica să mergeți la piață și să cereți voturi fermierilor! Răspunsul lor este ușor de intuit.

Dar surpriză! În preajma alegerilor, spre sfârșitul săptămânii, președintele României, mânat de o inepuizabilă grijă față de români, anunță redeschiderea piețelor. Ne oferă” toate condițiile”, doar ca să putem vota, fără să ne tremure mâna!

Și dacă ”săgeata galbenă” își va atinge sau nu ținta, depinde doar de noi, și de votul nostru.

Mihaela Poenar

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate