ŞAH: Turneul internațional din Norvegia

Elita şahului mondial, în frunte cu campionul lumii, norve­gianul Magnus Carlsen, s-a reunit pentru prima oară de la debutul pandemiei de coronavirus, la Stavanger (Norvegia), cu ocazia celei de-a opta ediţii a turneului Altibox Norway Chess.

Meciurile se vor disputa până pe 16 octombrie, în Clarion Hotel Energy din oraşul norvegian, urmând să fie transmise în direct pe platforma Chess24.com.
Alături de Magnus Carlsen, numărul unu mondial, la competiţia de la Stavanger mai sunt prezenţi americanul Fabio Caruana (nr. 2), ar­mea­nul Levon Aronian (nr. 9), polonezul Jan-Krzysztof Duda (nr. 15), iranianul Alireza Firouzja (nr. 22), care joacă sub drapelul Federaţiei Internaţionale de Şah, precum şi norvegianul Aryan Tari (nr. 133).
Pentru a preveni posibilele infectări cu Covid-19, participanţii din străinătate au urmat o perioadă de carantină de zece zile, fiind supuşi totodată la două serii de teste pentru depistarea coronavirusului. Acest lucru le permite jucătorilor să dispute meciurile fără să poarte măşti pe faţă, precizează organizatorii turneului internațional.
După declanşarea pandemiei de Covid-19, cei mai buni şahişti ai lumii s-au înfruntat în mai multe turnee, dar numai de la distanţă, din faţa propriilor calculatoare.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.