.

Salarii şi venituri de 5.000 de lei lunar pentru  bugetari şi pensionarii de lux, în perioada aprilie –septembrie 2020

Scrisoare deschisă  adresată:

                         Președintelui României, Dlui Klaus Iohannis

                         Primului Ministru, Dlui  Ludovic Orban

                         Președintelui Senatului, Dlui Titus Corlățean

                         Președintelui Camerei Deputaților, Dlui Marcel Ciolacu

 

Excelențelor  Voastre,

Vă adresez această scrisoare, în aceste momente când România tinde să ajungă într-un colaps total. Nu voi face analize, nu  încerc să găsesc vinovați de ceea ce se petrece în România zilelor noastre.

Dar vin cu  cateva propuneri care se doresc a fi mai mult decât o solidaritate socială, vizează un moment de maturitate pentru existenţa noastră  ca entitate națională.

Vă propun;

–  Elaborarea în regim de urgență, pentru perioada aprilie–septembrie 2020, a unui act normativ prin care, indiferent de responsabilitățile, funcțiile și demnitățile avute în statul român, toate veniturile nete lunare, pensiile speciale și orice alte drepturi stabilite prin lege  să fie plafonate la maxim 5.000 de lei cu exceptia personalului medical operativ.

– Instituirea unei alocații de urgență pentru toate persoanele care și-au pierdut locul de muncă, prin încetarea activității datorită prezentei situații din Romania, de 1500 de lei pentru perioada  aprilie – septembrie 2020, pentru asigurarea mijloacelor de subzistenţă.

– Promovarea în regim de urgență a unui pachet de măsuri, simplificat de susținere a mediului privat şi alocarea de resurse necesare pentru a se evita falimentul a zeci de mii de firme.

– Instituirea unei alocaţii  de urgenţă de minim de 500 de  lei lunar pentru persoanele aflate în dificultate temporară, datorită stării actuale generată de Coronavirus.

Apreciez că aceste măsuri  reprezintă nu numai un mijloc de solidaritate între toți românii, dar totodată, pot fi unica metodă de trecere peste acest moment crucial în istoria României.

Nu vreau sa detaliez acest aspect întrucât maturitatea și gradul cuprinzător de cunoaștere a situației din partea Dumneavoastră vă permite înțelegerea tuturor aspectelor din economie, precum și evitarea unor tensiuni sociale majore din această perioadă.

Am convingerea că maturitatea Domniilor Voastre,  precum și impactul pozitiv al acestor  propuneri va conduce la o analiză atentă și promovarea măsurilor propuse.

Cu stimă,

Jurnalist, Cornel POENAR,

Președinte al  Companiei de Presă

Accent Media Deva

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate