.

Schema de tratament folosită de medici în lupta cu COVID-19, aprobată de Ministerul Sănătăţii

La nivelul Ministerului Sănătății s-a emis un Ordin de Ministru, asumat de secretarul de stat Horațiu Moldovan, prin care s-a stabilit protocolul de tratament pentru a combate infecția cu virusul SARS-Cov-2, scrie publicația Newsweek.

Ordinul a fost publicat în “Monitorul Oficial”.

Pandemia de coronavirus face prăpăd în întreaga lume. Nici o țară nu a reușit să dezvolte un tratament pentru a combate eficient virusul SARS-Cov-2. La nivel european, pacienții testați pozitiv sunt tratați în urma unei scheme de tratament recomandată de Societatea Europeană pentru Cardiologie – grupul pentru HTA.

Conform Ordinului de Ministru, România trebuie să asigure gestionarea infecțiilor cu coronavirus, inclusiv supravegherea activă, depistarea timpurie, izolarea și tratamentul cazurilor, urmărirea contactelor și prevenirea răspândirii continue a infecției.

În protocolul de tratament a infecției cu virusul SARS-Cov-2 se menționează că în acest moment nu există medicamente aprobate pentru tratarea infecției COVID 19:„Medicamentele propuse în acest protocol se bazează pe experiența pandemiei de SARS din 2003, MERS 2012 și pe datele acumulate până acum din epidemia SARS-Cov-2”, se menționează în documentul citat./www.europafm.ro

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate