.

Se schimbă ora de începere a probei scrise de la Titularizare 2020. Candidații vor putea intra în sală doar până la ora 8:15

Decizie fără precedent luată de Ministerul Educației în baza prognozei meteo, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Ora de începere a examenului scris de Titularizare a fost schimbată de la 10, ora inițială de începere, la ora 9. Pentru asta, candidații vor intra în sală până la maximum ora 8:15, în loc de 8:45 cum era până acum.

„Având în vedere prognoza meteo pentru data de 29 iulie 2020 și contextul epidemiologic actual, lund în considerare și faptul că toate probele scrise susținută de elevi în cadrul examenelor naționale au început la 9:00, în data de 29 iulie 2020 proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor din unitățile de învățământ preuniversitar, sesiunea 2020, se va desfășura tot începând cu 9:00”.

Administrația națională de meteorologie nu a oferit până acum pe site prognoza meteo pentru data de 29, dar pe 28 iulie se anunță vreme în încălzire în toată țara, iar pe prognoza pentru două săptămâni în 29 iulie apar temperaturi maxime de 32-35 de grade Celsius în aproape toată țara. Aceste maxime se ating, de regulă, în intervalul 15:00-17:00.

Reamintim că la proba scrisă de la Definitivat, care a avut loc miercuri, pe 22 iulie, candidații au intrat în sală de la ora 8 și au stat două ore până la venirea subiectelor, după care alte 4 ore să le rezolve. Mulți candidați au protestat în mediul online față de faptul că au fost nevoiți să stea șase ore cu masca pe față, în condiții de examen.

Prin schimbarea orei de începere a probei scrise, care are un timp de rezolvare a subiectelor tot de 4 ore, se reduce practic timpul pe care candidații îl petrec în sală, așteptând subiectele, făcând chestiuni administrative (lipit coduri de bare, completat fișa de examen etc)

Proba scrisă din cadrul acestui concurs (titularizare) va avea loc în data de 29 iulie 2020, cu respectarea tuturor măsurilor igienico-sanitare în vigoare. Primele rezultate vor fi afișate pe 4 august. Contestațiile vor fi depuse în perioada 4-5 august, iar în data de 11 august vor fi afișate rezultatele finale.

Ministerul transmite că toate procedurile care până acum se desfășurau într-o oră și un sfert – intervalul 8:45-10:00 – ar trebui să se desfășoare în 45 minute.

„Astfel, în data de 29 iulie 2020 accesul candidaților în sălile de concurs va fi permis până la 8:15. Președinții comisiilor din centrele de concurs vor organiza activitatea Centrului asigurând verificarea identității candidaților, instructajul acestora, multiplicarea subiectelor astfel încât la 9:00 plicurile sigilate cu subiecte să poată să se poată desface în prezența candidaților”, potrivit documentului trimis în teritoriu.

În documentul citat Ministerul pasează responsabilitatea anunțării acestei modificări importante și fără precedent către Inspectoratele școlare județene, până la ora publicării articolului nefiind publicat niciun anunț pe site-ul ministerului Educației.

Reamintim că peste 29 de mii de candidați s-au înscris anul acesta la Titularizare. În mod paradoxal, numărul posturilor scoase la concurs în sistemul de învățământ pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, adică titularizabile, este de doar 3.948, unul dintre cele mai mici din ultimii ani. Anul trecut erau 4.319 de posturi de acest fel, de exemplu.

Față de anul trecut, 2019, numărul celor înscriși este în 2020 cu 1.745 mai mare. Cel mai mare număr de candidați înscriși în perioada analizată a fost în 2018 când au fost peste 31 de mii.

Cei mai mulți candidați sunt în Capitală, aproape 2.800. Pe județe cei mai mulți candidați sunt în Iași, urmat de Cluj, Bihor, Mureș și Timiș./www.edupedu.ro, Foto: © Pojoslaw | Dreamstime.com

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate