.

„SERBĂRILE NAŢIONALE – ŢEBEA 2020”

În cadrul „SERBĂRILOR NAŢIONALE – ŢEBEA 2020”, astăzi au fost organizate manifestările comemorative dedicate împlinirii a 148 de ani de la moartea Eroului Naţional Avram Iancu.

La manifestări au luat parte prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Hunedoara, parlamentari, primari, lideri de partide politice, reprezentanţi ai autorităţilor şi ai diferitelor instituţii ale statului, precum şi ai unor Asociaţii cultural-istorice.

După ceremonialul militar, un sobor de preoţi a oficiat o slujbă de comemorare la mormântul lui Avram Iancu din cimitirul bisericii din Ţebea, apoi primarul comunei Baia de Criş a adus un omagiu luptătorului pentru libertatea transilvănenilor. Istoricul Marcel Morar le-a vorbit celor prezenţi despre importanţa sacrificiului eroului naţional Avram Iancu, fruntaş al intelectualităţii româneşti transilvănene luptătoare pentru emancipare socială şi naţională.

Au fost depuse coroane de flori din partea Preşedinţiei României, a Parlamentului, iar doamna Vetuţa Stănescu, secretar de Stat la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei a  reprezentat Guvernul României la ceremonialul de depunere a coroanelor.  De asemenea, au fost depuse coroane de flori din partea instituţiilor statului şi a tuturor organizaţiilor, a instituţiilor publice şi a asociaţilor prezente la Panteonul Moţilor.

Pentru că au fost respectate măsurile de protecţie sanitară, spectacolul folcloric şi târgul meşterilor populari nu au mai fost organizate.

Prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, mulţumeşte tuturor participanţilor şi celor implicaţi în organizarea acestor manifestări comemorative, deosebit de importante pentru judeţul Hunedoara şi pentru întreaga ţară.

“Lupta eroului Avram Iancu pentru libertatea românilor constituie o pagina importantă şi specială a istoriei României şi este onorant pentru noi, românii, să o respectăm şi să o omagiem aşa cum se cuvine. Comemorarea Crăişorului Munţilor este o datorie de onoare a noastră a tuturor.” a declarat Vasilică Potecă, prefectul judeţului.

Partajează această știre

This Post Has One Comment

  1. Daca a zis Nea Poteca.....

    Politicieni de doi bani ca el ii fac pe oameni sa nu mai voteze si sa nu se mai poata bucura nici de sarbatorile Sfinte pentru romani !

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate