.

SIMERIA: Solidaritate în vremea COVID – 19

”Pandemia inamicului invizibil numit COVID – 19 scoate la iveală o altă ”pandemie” tot mai vizibilă,(și) în orașul Simeria sau localitățile aparținătoare:  PANDEMIA DE SOLIDARITATE”.

Acesta este unul dintre cele mai recente mesaje ale primarului orașului Simeria, Emil Rîșteiu. Edilul mulțumește tuturor simerienilor care dau dovadă de implicare responsabilă în rândul comunității, acum, în plină criză epidemiologică.

”Zi de zi, în această perioadă plină de încercări, numeroși cetățeni din rândul comunității noastre dau dovadă că umanitatea și empatia sunt veleități salvatoare care încă ne definesc. Prin urmare, vreau să mulțumesc tuturor celor care care au grijă de vecinii lor, mergând și cumpărându-le cele necesare, evitând astfel expunerea persoanelor vulnerabile!

Mulțumesc reprezentanților cultelor și asociațiilor religioase care s-au mobilizatoferind sprijin membrilor din aceste comunități, ajutând astfel  la prevenirea răspândirii infecției cu COVID-19!

Și nu în ultimul rând, mulțumesc tuturor simerienilor care înțeleg și/ sau conștientizează că acum, mai mult ca oricând, pot fi solitari, fără a uita, însă, să fie solidari!”, conchide primarul Emil Rîșteiu, într-o postare pe pagina sa de socializare.

Demn de a fi remarcat este că, nici autoritățile locale nu rămân nepăsătoare. Din contră! În contextul prevenirii şi limitării răspândirii infecţiei cu virusul COVID 19, Primăria Orașului Simeria, prin Direcţia de Asistenţă Socială și SVSU oferă servicii de aprovizionare gratuită cu alimente, produse de igienă și medicamente pe baza prescripției medicale persoanelor vulnerabile autoizolate la domiciliu, lipsite de sprijinul familiei sau al unui aparţinător.Întrebat despre aceste acțiuni, primarul Emil Rîșteiu afirmă că:

”Este vital ca în aceste momente toți cetățenii să își limiteze cât mai mult posibil orice deplasare în afara locuințelor și să respecte întocmai măsurile impuse de autorități. Iar când vine vorba despre categoriile de persoane vulnerabile, acestea trebuie să înțeleagă că e imperios necesar să se autoizoleze. Pentru orașul Simeria și satele aparținătoare reprezentanții DAS și SVSU oferă sprijin și consiliere persoanelor aflate în situația menționată.”

Potrivit declarațiilor edilului, cetățenii vulnerabili pot solicita ajutor în acest sens la numărul de telefon 0726370342, de luni până joi, între orele 8 – 16  și vineri, între orele 8 – 10. Livrarea produselor solicitate pînă la ora 12 se va face în cursul aceleiași zile, iar pentru cele cerute după ora 12, livrarea se va face în ziua următoare. Demn de precizat este faptul că acolo unde există situații excepționale, serviciul de livrare nu este exclus nici pe perioada week-end-ului, când solicitanții pot apela numărul de telefon al patrulei Poliției Locale: 0733441652.

Primarul Emil Rîșteiu recomandă tuturor beneficiarilor acestor măsuri să nu deschidă ușa persoanelor necunoscute care spun că oferă respectivul sprijin din partea autorităților locale. ”Reprezentanții primăriei, care vor acorda sprijin conform Ordonanței militare nr 2/2020, vor prezenta întotdeauna o adeverință/ legitimație prin care se atestă că sunt autorizați să desfășoare această activitate. Trecem printr-o perioadă dificilă, dar solidaritatea și responsabilitatea față de semeni și față de noi înșine ne pot ajuta să ieșim învingători din încercarea numită COVID – 19”, conchide Emil Rîșteiu.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate