.

Spitalele din Câmpeni = Spitale la cheremul primarului Andreş

În mai multe ședințe de consiliu local am cerut primarului orașului Câmpeni, Ioan Călin Andreș și colegilor consilieri să aloce de urgență și cu prioritate fonduri pentru Spitalul Orășenesc și Spitalul de Boli Cronice  din Câmpeni.

Zero lei – atât au primit spitalele de la bugetul local în plină criză COVID-19!

De abia în ședința din 17 iunie, la rectificarea de buget a fost alocată o sumă derizorie, care este insuficientă pentru plata nevoilor curente pe anul 2020 pe care le au cele două unități spitalicești.

Acest lucru ne confirmă încă o dată că nu calitatea actului medical și condițiile pentru pacienți și personalul medical sunt prioritățile primarului Andreș – ci transformarea spitalelor în spitale de partid, adică spitale PSD. De când au fost preluate în administrarea autorităților publice locale, în mandatele primarului Andreș, toate posturile TESA și nu numai au fost ocupate de către membri PSD sau apropiați ai edilului din Câmpeni.

Oricine  s-ar fi prezentat la concurs,  câștigatorul era la final un membru PSD. Așa că pe bună dreptate putem spune că cele două spitale de la noi pot purta cu succes eticheta de spitale de partid.

Când managerul nu a  mai fost numit de Andreș, primarul a considerat că este mai simplu să jignești oamenii nu să încerci să colaborezi cu ei sau să îi ajuți. Un comportament nedemn de un ales local!

Domnul Valentin Gog care a venit la conducerea Spitalului Orășenesc Câmpeni pentru o perioadă scurtă, a înaintat primarului Andreș un memoriu justificativ, bine fundamentat prin care a cerut fonduri pentru unitatea de sănătate. A primit zero lei!

Salutăm decizia Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru care a trimis Corpul de Control la spitale pentru a analiza gestionarea lor ca management atât în perioada pandemiei COVID-19 cât și pe parcursul anilor în care la conducerea Spitalului Orășenesc s-au perindat nu mai puțin de 12 manageri, aleși de primarul Andreș după bunul plac. Așteptăm cu nerăbdare rezultatul final al Corpului de Control.

Și am dori să afle toată lumea că primarul Andreș și consilierii lui nu au aprobat nici banii necesari pentru a achiziționa tablete pentru elevii de la scolile din Câmpeni. Asta în timp ce comune din apropierea orașului nostru, cu un buget mult mai mic decât al nostru, au cumpărat dispositive  electronice pentru ca elevii să poată învăța de la distanță în perioada pandemiei.

Și acest gest spune cât de mult îl preocupă calitatea actului educațional de la școlile din orașul Câmpeni și binele copiilor care provin din familii defavorizate. De altfel, nici bursele școlare nu au mai fost acordate din 2017. Valoarea acestora pe un an întreg nu depășește jumătate din salariul anual al city-managerului, post înființat de primar pentru un apropiat al dânsului.

Ne amintim că în urmă cu ani, primarul Andreș se răstea la unii dintre noi și ne spunea că nu avem dreptul să ne implicăm în problemele comunității, pentru că orașul Câmpeni este afacerea lui.

Așa și este! Câmpeni a devenit o afacere profitabilă pentru primarul Ioan Călin Andreș!  An de an, el a mai cumărat câte o casă, teren, mașină etc. pe care le-a menționat sau nu în declarația sa de avere.

Asta în timp ce spitalele se luptă să supraviețuiască, școlile au nevoie de dotări, elevii au nevoie de burse, cele câteva străzi care au fost modernizate cu bani de la bugetul local sunt transformate în lacuri de acumulare de câte ori plouă mai tare, centrul orașului este total răscolit, iar drumurile sătești arată mai rău decât cum erau când a preluat Ioan Călin Andreș, primăria, acum 16 ani.

Nu putem vorbi nici de turism și nici de o creștere a calității vieții localnicilor din Câmpeni în timpul celor 4 mandate ale lui Andreș.

A promis multe așa cum este obișnuit și a făcut puține. Din păcate, în cei 16 ani cu Andreș primar, orașul Câmpeni a rămas în urma tuturor orașelor  din județul Alba, ba mai mult și  a comunelor învecinate, care arată mult mai bine la toate capitolele.

Este timpul să ne unim și să alegem să lucreze cu adevărat în slujba câmpănarilor, un om de calitate, un om care se ține de cuvânt, un om care a demonstrat atât in viața publică cât și în viața de familie că este un om DE CARACTER!

Orașul nostru trebuie și merită să arate ca un oraș  modern, european, ca celelalte orașe cu administrație liberală,  de care să fim mândri în fiecare zi !

ACASĂ LA CÂMPENI trebuie să însemne pentru noi toți, locul în care să ne fie drag că trăim și muncim!

Consilierii PNL

Dan Borteș
Mircea Chirilă
Valentin Oprea
Ilie Bobar
Cristian Dan Pașca – candidat la Primăria Câmpeni

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate