.

Strategia PNL în pandemie – amenzi ISTORICE neconstituționale, NU testare în masă

Judecătorii Curții Constituționale a României au decis, săptămâna trecută, că amenzile date pentru nerespectarea stării de urgenţă sunt neconstituţionale. Curtea Constituţională a admis sesizarea Avocatului Poporului depusă împotriva OUG 36/2020.

Actul normativ a introdus amenzi de până la 20.000 de lei pentru nerespectarea Ordonanţelor militare, pe perioada stării de urgenţă. Până în prezent au fost date peste 500.000 de amenzi, în baza ordonanţei care instituie starea de urgenţă. Cel puțin 100.000 dintre ele au fost date persoanelor de peste 65 de ani. În schimb, au testat doar puțin peste 262 000 de români.

Doar citind aceste cifre, nu poți să nu te întrebi – ce au liberalii cu poporul român? De câte ori veniți la guvernare, pare că o faceți doar ca să vă răzbunați pe oameni! Ce v-au făcut românii, domnilor de la PNL, să îi urâți atât de mult?

Ați reușit „performanța” să dați cele mai mari amenzi din istoria României. Sunteți de șapte luni la guvernare și v-ați făcut remarcați doar prin amenzi istorice, amenințări cu tăieri de salarii și concedieri. Avem peste 1,2 milioane de oameni în șomaj tehnic, fără perspective, avem 1,2 milioane de români care s-au întors în țară. Pentru ei, ce aveți de gând să faceți? Vreți să îi amendați pe toți? Și vă întreb din nou: ce v-a făcut acest popor să îl urâți atât de mult?

Ați preferat să-i pedepsiți pe români în loc să testați și să faceți un plan de relansare a economiei, așa cum fac țările din jurul nostru și așa cum face PSD, care a propus deja un plan de repornire a economiei. I-ați amendat pe cei mai vulnerabili dintre români, pe cei trecuți de 65 de ani. Ați ales să țineți milioane de oameni în case, în timp ce, pentru afacerile voastre, sute de Români au plecat în Germania la cules sparanghel (Dumnezeu știe în ce condiții și pentru ce!).

Chiar nu vă este rușine? Cu ce curaj vă mai uitați în ochii oamenilor după ce, timp de două luni, nu ați făcut altceva decât să vă răstiți la oameni și să dați amenzi colosale și inutile? Mai țineți minte cum ați guvernat țara între 2009 și 2010? Ați tăiat salarii, ați adus sărăcie și suferință în țară, așa cum bine își amintesc toți românii.

Acum, când românilor le este din nou greu, în fața unei situații în care oamenii aveau nevoie de siguranță și perspectivă, voi nu ați făcut altceva decât să îi pedepsiți cu amenzi. Dar chiar nu vă este rușine? Oamenii nu uită, domnilor de la PNL, oamenii nu uită și nu iartă. Veți rămâne o pată urâtă în istoria României, iar rușinea este prea puțin pentru domniile voastre.

 

Deputat Laurențiu Nistor,

 Președintele Organizației Județene PSD Hunedoara

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate