.

Surpriză de ultim moment pe scena politică locală

Joi 30 iulie 2020, a avut loc întâlnirea dintre domnul Petru Mărginean, candidat pentru postul de primar la Primăriei Deva, din partea PPU-SL și domnul Velu Călușer Adrian, candidatul independent de la alegerile din 2017, care a reușit atunci, fără susținerea niciunui partid, să obțină încrederea acordată prin vot de către Societatea Civilă, într-un procent de 6,8 %.

Velu Călușer a devenit cunoscut prin acțiunile constante și implicarea în diferite domenii de activitate și evenimente care au adus plus valoare orașului Deva, reușind să devină o voce importantă a Societății Civile de la poalele cetății.
Umanistul Petru Mărginean spune că întotdeauna a considerat că este foarte important ca societatea civilă să fie cu adevărat reprezentată și să aibă un cuvânt greu de spus în administrarea orașului: ,, Și când spun societate civilă, spun tineri, adulți, vârstnici, tot ce cuprinde o comunitate. Pe Velu l-am cunoscut pe vremea când eram primar și am văzut că este critic, dar obiectiv și argumentat. A fost și a rămas o voce importantă a comunității din care facem parte. I-am admirat curajul, perseverența și consecvența. 6,8 la sută înseamnă
aproape 1700 de voturi, iar raportat la populația Devei, înseamnă un procent frumos pentru un candidat independent. Pentru orașul nostru înseamnă foarte multe voturi, iar noi toți, cei care deținem la un moment dat funcții politice sau în administrație, suntem obligați să înțelegem că voturile sunt oameni. În cazul lui Velu Călușer, sunt deveni care și-au pus încrederea și speranța în el, iar acest lucru este de admirat și trebuie respectat. Pe mine mă onorează decizia lui de a se alătura umaniștilor, pentru că Velu înseamnă o parte importantă a societății civile.”
Velu Călușer are 41 de ani, este căsătorit are un băiețel de 3 ani și așteaptă o fetiță. A fost militar în Legiunea Străină și spune că a ales să intre în politică dintr-un motiv simplu: vrea ca alături de Petru Marginean să recâștige încrederea devenilor în Administrația Locală. ,,Pentru simplul fapt că din experiența militară am invățat că un aliat care a pierdut o luptă este mai valoros decât un aliat care nu a dus nicio lupt, iar acum Administrația Locală este un război împotriva propriilor cetățeni. Exemplul cel mai elocvent îl reprezintă insăși decizia luată împotriva unei comunitați intregi care se opune cu disperare pentru a stopa construirea unei fabrici în locul zonei comerciale Carrefour, practic, în mijlocul cartierului Sântuhalm, în contextul in care Deva are grave probleme de poluare. Este inacceptabil ca în 2020 o astfel de atitudine abuzivă să nu poată fi combătută nici prin opoziția unui cartier întreg, reunit în instanță în momentul de față.”
Petru Mărginean își dorește ca exemplul lui Velu să fie urmat de cât mai mulți tineri: ”Sunt născut, crescut și format ca om, în Deva. Bunicul meu a construit în Deva. O parte din spiritul lui a rămas și va rămâne mereu aici. Scările care duc spre Cetate, Biserica din Cimitirul de pe Eminescu, Broaștele din fața Prefecturii, la toate a muncit și bunicul meu. Iubesc devenii, iubesc acest oraș. Pentru mine ei toți, tineri, adulți vârstnici, sunt oamenii care trăiesc în orașul frumos de la poalele Cetății. Toți sunt importanți, pentru că devenii și Deva, contează!”

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate