.

Sute de copii au murit sau au fost răniți în timpul unor incendii în locuințe din România

Sute de copii au murit sau au fost răniți în timpul unor incendii în locuințe din România. Statistica realizată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență arată că în ultimii opt ani, 370 de copii au fost victime ale incendiilor, iar 102 dintre aceștia și-au pierdut viața.

Potrivit IGSU, în ultimii opt ani, 370 de copii au fost victime ale incendiilor la locuințe, dintre care 102 au decedat și 268 au fost răniți. Din totalul celor care și-au pierdut viața, aproximativ 69% provin din mediul rural, iar 31% din mediul urban.

Pompierii au stabilit că trei sferturi dintre copiii decedați nu erau supravegheați de adulți în momentul producerii incendiilor. Sfatul specialiștilor este ca în preajma focului sau a mijloacelor de încălzire, copiii nu trebuie să fie lăsați nesupravegheați.

Pompierii au mai aflat că exploatarea necorespunzătoare a instalațiilor electrice sau a mijloacelor de încălzire sunt principalele cauze de producere a incendiilor. Cele mai multe victime în rândul copiilor din cauza incendiilor au fost în București-Ilfov și în județele Bacău, Hunedoara, Maramureș, Iași și Mureș.

Statistica a fost realizată în baza datelor centralizate la nivel național de către IGSU, ca urmare a misiunilor de stingere la locuințe derulate de inspectoratele judetene pentru situații de urgență, în perioada 2012 – 2020. Studiul a urmărit incidența situațiilor de urgență în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 0 și 14 ani./http://stiri.tvr.ro/

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate