.

Tensiuni între oamenii din Sântuhalm şi Primăria Deva

Miercuri seară, la Căminul Cultural din Sântuhalm, a avut loc o întâlnire între cetăţenii din această localitate şi  Executivul Primăriei Deva, pe tema unei investiţii ce  urmează a fi realizată în zonă de către un investitor chinez.

Mai precis, este vorba de fostul amplasament al Complexului Comercial Carrefour, unde se intenţionează a  se construi o fabrică de asamblat mobilier  canapele şi fotolii. Îngrijorarea oamenilor din localiate este dată de un posibil disconfort pe care l-ar putea crea acest obiectiv industrial care ar urma să însumeze un număr de aproximativ 2000 de angajaţi. Locuitoriii din Sântuhalm, cât şi cei care au case în apropiere, se plâng de faptul că noua zonă industrială le va produce mare disconfort şi un grad de poluare care le va afecta zona.

De asemenea, aceștia acuză Primăria Deva că nu le asigură o transparenţă totală în eliberarea actelor administrative, precum și de impunerea acestei zone industriale peste voința acestora.  În replică , autoritătile locale susţin că  se va respecta legea şi că tot ce urmează a fi construit în această zonă se va face cu strictă respectare a normelor de mediu şi a planului de urbanism general.

O viitoare dezbatere  pe această temă este prevazută pe data de 8 aprilie.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate