.

Termocentrala Mintia a fost repornită, după ce a rămas fără cărbune

Termocentrala Mintia a fost repornită aseară după de activitatea acesteia a fost oprită duminică seara, din lipsa cărbunelului. Măsura a fost posibilă, în contextul în care un abataj mecanizat de la Mina Livezeni a fost pus în funcţiune, nu fără emoţii.

„Va începe funcţionarea, din plin, a Minei Livezeni şi nu vom mai avea probleme cu aprovizionarea cu cărbune a termocentralei Mintia. Sper să nu mai avem probleme cu cărbunele şi de acum să putem funcţiona continuu cu termocentrala Mintia”, a declarat administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara, Cristian Roşu.

El a arătat că şi în condiţiile în care termocentrala Mintia a fost oprită, populaţia din Deva a avut apă caldă printr-un procedeu tehnic ce permite ca apa să rămână încălzită la o temperatură foarte mare. Apa caldă a fost întreruptă doar pe 1 şi pe 2 iulie.

În municipiul Deva sunt peste 4.500 de apartamente care folosesc apă caldă furnizată în sistem centralizat de termocentrala Mintia.

Pe de altă parte, emoţiile par să fi guvernat starea de spirit a minerilor din Valea Jiului. chiar în timpul probelor tehnologice pentru noul abataj de la Mina Livezeni, un cofret a luat foc şi a degajat o mare cantitate de fum, care s-a răspândit pe galeriile exploatării de huilă.

Toată mina a fost evacuată, iar 15 ortaci au fost internaţi în spitalul din Petroşani cu intoxicaţie acută cu fum. Ei au fost externaţi joi din Spitalul de Urgenţă Petroşani.

Administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara, Cristian Roşu, a mai spus că abatajul mecanizat de la Mina Livezeni, ceea ce va permite obţinerea unei producţii de huilă de 700-800 de tone pe zi, pentru o perioadă de doi ani.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate