Tichete sociale pentru elevii care încep şcoala

Elevii din familiile cu venituri mici pot primi tichete valorice prin care îşi pot cumpăra cele necesare şcolii. Pentru eliberarea acestora este nevoie ca părinţii să depună la primării mai multe documente, tichetele sociale urmând să fie eliberate pe suport electronic.

În conformitate cu OUG nr. 133/2020, copiii cei mai defavorizaţi din învățământul de stat preșcolar (grădiniță), primar și gimnazial, beneficiază în anul școlar 2020-2021, de sprijin financiar acordat sub formă de tichet social pe suport electronic, în cuantum de 500 de lei/an școlar.

Aceste tichete sociale emise pe suport electronic vor putea fi utilizate pentru achiziționarea de materiale școlare necesare frecventării școlii, constând în: articole de papetărie, caiete, stilouri, articole pentru pictură, ghiozdane și alte articole necesare în școli și grădinițe, precum și articole de vestimentație necesare frecventării școlii și grădiniței.

Condițiile de eligibilitate pe care trebuie să le îndeplinească solicitanții sunt ca venitul lunar net pe membru de familie realizat în luna iulie 2020 să fie de până la 1.115 lei în cazul în care, în familie sunt copii care urmează învățământul de stat primar și gimnazial. De asemenea, venitul lunar net pe membru de familie realizat în luna anterioară depunerii cererii să fie de până la 284 lei, în cazul în care, în familie sunt copii care urmează învățământul de stat preşcolar. Primăriile vor solicita şcolilor dovada înscrierii copilului la grădiniţă sau școală.

În cazul municipiului Deva, cererea și actele doveditoare se transmit electronic pe adresa de e-mail a Direcției de Asistență Socială Deva: [email protected] sau prin poștă/curierat la adresa : Direcția de Asistență Socială Deva, str. I. L. Caragiale, nr. 4, loc. Deva,  judeţul Hunedoara. Cererea poate fi descărcată de pe site-ul Primăriei Municipului Deva, www.primariadeva.ro, secțiunea Direcția de Asistență Socială Deva « Probleme/Tipizate/Lamuriri » – Tichete sociale pe support electronic pentru sprijin educațional acordate din fonduri externe nerambursabile.

Cererea va trebui însoţită de mai multe acte doveditoare, în funcţie de caz.

Dacă familia are în proprietate terenuri, clădiri, spaţii locative sau alte bunuri, mobile sau imobile, la stabilirea venitului mediu net lunar pe membru de familie se iau în considerare şi arenda, chiriile, alte beneficii civile, naturale sau industriale, produse de acestea.

Direcția de Asistență Socială Deva va actualiza lunar lista destinatarilor finali și o va înainta Instituției Prefectului Județului Hunedoara, astfel încât sunt acceptate și solicitările depuse după data de 4 septembrie 2020, aceste persoane urmând a se regăsi pe lista destinatarilor finali din luna următoare depunerii cererii.

Valabilitatea şi utilizarea tichetului social

Suma de bani de pe tichetul social, aferentă unui an școlar va putea fi folosită timp de un an de zile de la data emiterii.

Tichetele sociale pe suport electronic pot fi utilizate doar pe teritoriul României, în termenul de valabilitate și numai pentru achiziționarea serviciilor de sprijin educațional pentru care au fost emise, conform instrucțiunilor unității achizitoare

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.